Niğde tarımda son yıllarda bitkisel üretimde, hayvancılıkta ve bunlara bağlı olarak tarımsal sanayide önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Birçok üründe Türkiye’ de ilk sıralarda yer alan Niğde İyi tarım Uygulamalarında ve Organik Tarımda da kendinden söz ettiriyor.

Konu İle ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; ‘Yeterli ve güvenilir gıda üretimi ve tüketimi, tüm toplumların öncelikli konularından biridir. Her insan, yeterli kalitede ve ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmelidir. Gıda güvenilirliğinin temini için, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretilmesi, işlenmesi, muhafazası, depolanması, pazarlanması ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması İl Müdürlüğümüzün görev ve sorumluluk alanındadır. Bu kapsamda tarladan tüketiciye kadar her aşamasının kontrollü ve kayıt altına alınmış olması ve ürünün sertifikalı olması gibi özelliklerin, üreticilere öğretilmesi ve benimsetilmesi için çalışmalar yapıyoruz.’ dedi.

İl Müdürü Baş, ‘ İlimizde 2018 yılında 308 çiftçimiz 57 bin 382 dekar alanda İyi Tarım uygulanmaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl çiftçilerimize 2 milyon 230 bin TL İyi Tarım desteği ödemesi yaptık. Yine 2018 yılında 582 çiftçimiz 36 bin 276 dekar alanda Organik Tarım uygulanmıştır. Organik Tarım uygulamaları sonucunda 186 bin 973 ton üretim miktarı ile Niğde Türkiye’de 4. sırada bulunmaktadır.’ dedi.
 
Editör: TE Bilişim