Valilik Toplantı Salonunda İlgili Kurum Müdürleri ile Kalkınma Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programı Toplantısı yapıldı.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığındaki toplantıya, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcıları Mustafa Karaca, Abdullah Uçgun, Özgür Körükçü, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İlçe Kaymakamları, İlgili Kurum Müdürleri ve AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil katıldı.

AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil’in Kalkınma Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) Öncelikli Dönüşüm Programı hakkındaki sunumu ile başlayan toplantı da “Öncelikli Dönüşüm Programları” adıyla 25 adet özel uygulama programı katılımcılara anlatıldı.

2014-2018 dönemini kapsayacak olan Onuncu Kalkınma Planı ile Türkiye’nin Uluslararası değer zinciri hiyerarşisinde üst basamaklara çıkmış, yüksek gelir grubu ülkeler arasına girmiş ve mutlak yoksulluk sorununu çözmüş bir ülke olması hedeflenmektedir.    

Bu bağlamda genellikle birden fazla bakanlığın sorumluluk alanına giren ve kurumlar arası etkin koordinasyon gerektiren kritik reform alanlarına yönelik olarak tasarlanan programlar hakkında bilgi verilen toplantı da İl bazında ayrıntılı eylem planlarının hazırlanması ve bu konudaki çalışmaların hızlandırılması, Öncelikli Dönüşüm Programlarının yerelde İlimiz için ilgili kurumlar tarafından uygulanması kararı alındı.    

      

Toplantı mevcut devam eden işler ve gelecekte yapılması planlanan işlerin değerlendirilmesi ile sona erdi.  

 

Editör: TE Bilişim