Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Niğde İl Temsilcisi Nizamettin AY yaptığı basın açıklamasında " Yüzde ellinin iktidarı olmayın" dedi. 


Emekliler Derneği Niğde İl Temsilcisi Nizamettin Ay yaptığı açıklama da şu görüşlere yer verdi. 


"   Emekliye çifte zam diye yine piyasalar kızıştırılıyor. Zammı kim alıyor. Eskiden zaten ek göstergesi 3000 olan Daire Başkanlarını şimdi 3600 e çıkarıldı, düşük maaş alan memurun hali ne olacak?..  2 Milyon emeklinin içinde  yaklaşık 50.000 kişi. 3000 Ek göstergenin altındaki yaklaşık 1,5 milyon emekliyi ne zaman düşüneceksiniz. Bütün çileyi çeken, geçim sıkıntısı çeken 3000 ek göstergede ve altında makamsız maaş alanlar. Göstergesi 3000 olan emekli öğretmenlerimizin, göstergesi 2200 olan emekli müdürlerin çektiği mali sıkıntıları siz biliyor musunuz?. Ek göstergesiz çalışanların sıkıntılarını neden düşünmüyorsunuz?...

 

            Ek göstergeler yeniden düzenlensin, aralarındaki adaletsizlik giderilsin, ek gösterge verilmeyenlere de ek gösterge verilsin.

 

            Emeklinin en büyük dertlerinden biri de promosyon. SGK bu işe; çalışan personelin hakkını koruduğu kadar sarılsa bu iş bitecek. Emeklinin işleri için kurulmuş bir kurumun personeli promosyon alıyor.  Emekliler promosyon alamıyor. Tıpkı vekiller kendilerine %60 - %100 zam yaparken, asillerine %3 zamla idare edin dedikleri gibi.

 

            Bankalar kredi kartı vererek yıllık 250-300.- TL promosyon vereceklerini söylüyorlar. Bu paranın en az 3 katını faiz ve masraf diye zaten bizden geri alacaklar. Neden emeklinin parasını bedava kullanan bankalara bizi yem ediyorsunuz…

 

            Ülkemizdeki yeni zenginlerin zenginliklerine zenginlik katmak için artık 160.000.- TL/Yıl dan fazla geliri olanlar beyanname verecek. Kaç tane emeklinin yıllık geliri 160.000.- TL’yi geçecek ki beyanname verecek. Beyanname alt sınırının artmasından 100 bin ücretli, 10 bin serbest meslek mensubu, 15 bin gayrimenkul sahibi, diğer kazanç ve istisnalardan gelir elde eden bin kişi ile birlikte toplam 126 bin kişi etkilenecek. Biz hükümetten 10 milyon emeklinin etkileneceği ve durumunun düzeleceği kanunları çıkarmasını bekliyoruz. 126 bin   azınlığın değil.

 

Sokak olayları da gösteriyor ki, vatandaş artık sizden belli kesimlerin değil, yüzde ellinin değil;  76 milyonun iktidarı, Türkiye’nin iktidarı olmanızı bekliyor."dedi. 


 

Editör: TE Bilişim