NiTSO öncülüğünde ve NiTSO bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulları’nın desteği ile Ödüllü İş Fikri Proje Yarışması;  “Kır kabuğunu bir fikir de sen bul-2" ve ‘En iyi iş fikrini ben bulurum’ diyenler için bir fırsat doğuyor. 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) ile bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulları’nın öncülüğünde ilk kez 2011 yılında gerçekleştirilen iş fikri proje yarışmasının ikincisi düzenleniyor. 
 
“Kır kabuğunu, bir fikir de sen bul-2 ” adlı iş fikri proje yarışması ile Niğde ilinde girişimcilik potansiyeli ve değerlerini ortaya çıkaracak en ekonomik, en işlevsel ve yenilikçi iş fikirleri aranıyor. Hayatı kolaylaştıracak, ihtiyacı karşılayacak, yatırıma dönüştürülebilecek, yenilikçi ve fark yaratacak fikirleri bulmayı amaçlayan ödüllü “Kır kabuğunu bir fikir de sen bul-2” iş fikri proje yarışması için geri sayım başladı.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; “Dünyada birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de 18-24 Kasım 2013 tarihleri Global Girişimcilik Haftası olarak kutlanmaktadır. Genç yeteneklerin girişimcilik potansiyelinin ortaya çıkması ve girişimciliğin teşviki gibi unsurlar aracılığıyla ekonomik kalkınma ve istihdam artışının hedeflendiği Global Girişimcilik Haftası kapsamında, biz de Niğde Ticaret ve Sanayi Odası olarak  Niğde’de ilk kez 2011 yılında yapılan ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayan “Kır Kabuğunu Bir Fikir de Sen Bul” ödüllü iş fikri proje yarışmasının ikincisini başlatıyoruz. 
  
“Kır kabuğunu bir fikir de sen bul-2” yarışması bu yıl önceki yarışmadan farklı olarak hem 18 yaş ve üzeri gerçek kişiler için hem de lise ve dengi düzeyde öğrenim gören öğrenciler için olmak üzere iki kategoride düzenlenecektir. 
 
18 yaş ve üzeri gerçek kişileri kapsayan birinci kategoride; birinciye 8.000 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye 3.000TL para ödülü verilecektir. Para ödülünün yanı sıra ilk üçte yer alan yarışmacılara iş fikirlerini hayata geçirmeleri koşuluyla NiTSO’nun yayınlarında ücretsiz reklam yayınlama ve gelecekte açılması planlanan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursuna ön elemesiz katılma hakkı verilecektir.  
 
Genç ve yaratıcı beyinlerin girişimci potansiyeli yüksek, kaliteli projeler ortaya koymalarını hedefleyen ikinci kategoride, ödül olarak birinciye notebook, ikinciye tablet pc, üçüncüye fotoğraf makinesi verilecektir” dedi. 


Başvuruların 18 Kasım 2013 Pazartesi günü başlayacağını ve 20 Aralık 2013 Cuma günü saat 17.00’de sona ereceğini belirten NiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; “Ödüllü iş fikri proje yarışmasına katılmak isteyenlerin yapmaları gereken, en iyi iş fikrini bulmak ve başvuru formunu doldurmak. Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’ndan veya www.nitso.org.tr web adresinden ulaşılabilir” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim