Niğde Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonunda gerçekleştirilen E- Ticaret eğitimi NiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NiTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve NiTSO üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; E-Ticaret olarak adlandırılan ‘elektronik ticaret´ her türlü mal ve hizmet satışının güvenli olarak internet üzerinden gerçekleştirilmesidir.

Başka bir tanımla E-Ticaret insanların internet ortamındaki belirli sistemler üzerinde gerçek ya da sanal ürünlerin para karşılığında satın alınması işlemidir.

Son yıllarda ekonominin bir parçası haline gelen E-Ticaretin günlük hayatta etkisini giderek hissetmekteyiz.

Çağın iş modeli olan E-Ticarette 2018 yılı rakamlarına göre Çin 634 milyar dolarlık Pazar büyüklüğüyle dünya birincisi konumunda, Türkiye’de ise bu rakam 6,1 milyar dolardır.

2019 yılında da küresel E-Ticaret pazarının 3,5 trilyon dolar olması öngörülmektedir, KOBİ’ler olarak bu pastadan daha büyük bir pay alabilmek için E- Ticarete daha fazla önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ticaretin dijitalleşmesini yürekten destekliyor ve bu doğrultuda üyelerimizin gelişimleri için eğitimler açmaya gayret gösteriyoruz.

E-Ticaret sektöründe faaliyet göstermek üzere 2012 yılında kurulan, E-Ticaret yatırımı olarak, binlerce marka ve mağazayı milyonlarca kullanıcıyla buluşturan, E-Ticaret ekosistemini büyüten, Türkiye’de E-Ticaretin yaygınlaşmasında ve gelişmesinde çok büyük katkılarının olduğunu düşündüğüm açık pazar platformu n11.com ailesine ve bugün E- Ticaret eğitimini vermek üzere aramızda bulunan n11.com yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Dedi.

Program n.11.com İç Anadolu Bölgesi Satış Müdürü Sultan Ecer ve n11.com iş ortakları eğitmeni Aykut Baskın tarafından “n11 E-Ticaret Eğitimi” kapsamında NiTSO üyelerine n11.com iş modeli, avantajları, mağaza açma, ürün yükleme ve satış arttırma taktikleri, muhasebe süreçleri, E-Ticarette entegrasyon, kargo süreçleri, kargo kampanyaları, kişisel verileri koruma kanunu, iptal, iade ve değişim süreçleri gibi konularda eğitimlerin verilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim