Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ve TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik Belgelendirme A.Ş. tarafından yürütülen mesleki yeterlilik belgesi sınavları açılmaya devam ediyor.

Daha önce NİTSO tarafından inşaat, makine bakım onarım ve asansör bakım onarım  alanlarında açılan mesleki yeterlilik belgesi sınavları devam ediyor.

Mesleğini Belgelendirmek İsteyenler NİTSO’ya Başvuru Yapacak

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiğini Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması halinde ise idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Katırcıoğlu, Tehlikeli ve çok tehlikeli meslek gruplarında çalışan kişilerin mesleklerini Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı sertifikalarla belgelendirilmesi gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan MEYBEM A.Ş.’nin tehlikeli ve çok tehlikeli meslek grubunda yer alan 81 meslekten 35’ine belgelendirme hizmeti verme hakkı bulunuyor. Mesleki yeterlilik belgesi sınavlarının  ilimizde MEYBEM A.Ş. Adına Niğde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Katırcıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 81 meslekte, sınav ücretlerinin İşsizlik Sigortası Fonundan belge almaya hak kazananlara geri ödendiğini belirtti.

Ağustos ve Eylül Ayında Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Açılacak
Her meslek erbabının mesleğini belgelendirmesi gerektiğini belirten Katırcıoğlu, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde ağustos ve eylül ayları içerisinde mesleki yeterlilik sınavları açmayı planlamaktayız. Belgesi olmayan çalışanlarımızın bu sınavları kaçırmaması için biran önce Niğde Ticaret ve Sanayi Odasına gelerek başvuru yapması gerekmektedir. dedi.

Katırcıoğlu;  Mesleki yeterlilik sınavlarının daha hızlı ve aksamadan yapılabilmesi için sabit bir sınav olanı oluşturduklarını bunun da Niğde için bir avantaj olduğunu belirtti.

Sınavların, TOBB – MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri tarafından gerçekleştirileceğini Bu kapsamda Teorik ve Mülakat sınavları Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında; Performans sınavları ise Odamız tarafından oluşturulan saha ortamında düzenlenecektir. dedi
 
NİTSO ve TOBB-MEYBEM tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar;
İnşaat Grubu; Ahşap Kalıpçı Seviye 3, Betonarme Demircisi Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3,Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3, Isı Yalıtımcısı Seviye 3, Panel Kalıpçı Seviye 3, Düz İnşaat İşçisi Seviye 2, İnşaat Boyacısı Seviye 3, Alçı Levha Uygulayıcısı Seviye 3, Alçı Sıva Uygulayıcısı Seviye 3
Asansör Grubu; Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4
Metal Grubu; Metal Sac İşlemeci Seviye 3, Metal Sac İşlemeci Seviye 4, Çelik Kaynakçısı Seviye 3, Matkap Tezgah İşçisi Seviye 3 ve 4, Metal Kesim Operatörü Seviye 4, Metal Kesimci Seviye 3, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı Seviye 3, Kaynak Operatörü Seviye 4, Aliminyum Kaynakçısı Seviye 3
Makine Grubu; CNC Programcısı Seviye 4, CNC Programcısı Seviye 5, Makine Bakımcı Seviye 3, 4,5 CNC Tezgah İşçisi Seviye 3,4
Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5
Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4
 
 
Editör: TE Bilişim