NİTSO, Niğde Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ve Niğde Defterdarlığı işbirliğinde vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması konusunda Niğde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda düzenlenen vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu; “ekonomi yönetimi tarafından belirli aralıklarla çıkartılan yapılandırmaların piyasaların canlanmasına yatırımların ve gelirlerin artmasına katkısı oldukça büyüktür. Bu kapsamda çıkan 7143 vergi diğer bazı alacakların yeni yapılandırılması kanunu yargının iş yükünü azaltılmasına kayıt dışı ekonominin küçülmesine ekonomik k sıkıntıda olan yatırımcıların artmasına sağlayacağı katkı temsil ettiğimiz iş dünyasına ve dünya ekonomisine fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu kapsamında çıkan kanun ile odamız üyeleri de gecikmiş döneme ait borçlarını gecikme zammı ve faizi alınmaksızın 31 Temmuz 2017 tarihine kadar tek seferde ödeyebileceği gibi ilk taksiti 31.07.2018 tarihine kadar ödenmek üzere 6 eşit taksitte de ödeyebileceklerdir” dedi.

Konuşmalardan sonra Niğde Defterdarı Nurettin Akdaş sunumuyla, 18/05/2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yapılandırma Kanunu ile getirilen imkanlar, yapılandırma kapsamına giren borçlar, başvuru, ödeme koşulları ve güncel diğer değişiklikler hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
Editör: TE Bilişim