NİĞMEK Ebru ve Takı Tasarım Kursiyerleri sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar. Kursiyerler ayrıca yaptıkları eserleri, Belediye tarafından düzenlenen sergi ile tanıttılar. Sergi 8 Ekim’e kadar açık kalacak.
Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan ve meslek sahibi yapmanın yanı sıra geleneksel Türk el sanatları içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan Ebru Sanatı'nın yaşatılması amacıyla açılan kursa ilgi oldukça yoğundu. Üç ay süreyle eğitim verilen Takı Tasarım kursuna 45, Ebru sanatı kursuna ise 60 kişi katıldı. Hüdavent Hatun Sosyal Salonunda düzenlenen program ile kursiyerler başarı sertifikalarını aldı.
Ayrıca Hüdavent Hatun Salonunda kursiyerlerin ebru ve takı tasarımlarından oluşan sergide protokolün katılımıyla açıldı. Ebru ve takı tasarım kursları hakkında bilgi eren kurs öğretmeni Meral Bıyık; “Kursların açılması talimatını veren, Sayın Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyoruz. Kurslarımız 1 Temmuz da başlayıp 30 Eylül’de bitmiştir. Ebru sanatı kursiyerlerimiz 60 kişi takı tasarım kursiyerlerimiz 45 kişi olarak üç aylık kurs dönemini bitirdik. Ayrıca yeni kurslarımız içinde kayıtlarımız başlamıştır. Kurslarımıza her yaştan katılım olmuştur, olmaya devam etmektedir” dedi.
NİĞMEK bünyesinde yeni kursların açılmasına devam edileceğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak göreve geldiğimiz de NİĞMEK’i kurduk. Niğde Meslek Edindirme Kursları adı altında başlattığımız kurslar ile insanlarımızın kişisel becerilerini ortaya kurmak için bir takım çalışmalar başlattık. Bu çerçevede Ebru sanatının yaşatılması ve bugünlere nasıl geldiyse bugünden sonra ki nesillere de aktarılması gerektiği düşüncesiyle kurs açtık. Yine takı tasarım kursunu NİĞMEK çerçevesinde açtık. Niğde Belediyesi olarak hemşerilerimizin isteklerini de yerine getiriyoruz. Bunlardan bir tanesi Aşçılıkla ilgili bir kurs. Önümüzde ki günlerde Aşçılıkla ilgili kursumuzu açacağız. Yine Web Tasarımla ilgi kurs açarak tamamladık. Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursu açtık. Talep edilen her alanda Niğde Belediyesi olarak kurs açacağımızı belirtiyoruz” dedi.
Kalifiye eleman yetiştirme konusunda da önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Akdoğan; “Özellikle organize sanayimizde ki müteşebbislerimizin ihtiyacını karşılamak açısından, kalifiye eleman yetiştirebilmek için İstanbul’da bir firmayla yaptığımız görüşme sonucu firma, Niğde Belediyesine 20 tane tekstil makinası bağışlayacak. 20 tanede Niğde Belediyesi olarak biz alım yaptıktan sonra aynı anda 40 gencimizin meslek edinmesini sağlayacağız. Organize sanayinde tekstil üzerine faaliyet gösteren fabrikalarımızın eleman ihtiyacını karşılamak üzere böyle bir kurs açmayı planladık. Niğde’mizde yetişmiş elemanın sayısını arttırmak için böyle bir ihtiyacın olduğunu sanayicimiz bize belirtti. Çevremizde ki değişik illerden, kalkınmada öncelikli 3. derecede il olması nedeniyle Niğde’mize taşınmak isteyen bir takım fabrikalar var. bu fabrikaların sahipleri de şunu diyor : Bize yetişmiş eleman verebilir misiniz?  Temin edebilir misiniz? Bu nedenle tekstil üzerine açacağımız kursu biz çok önemsiyoruz. Dışarıdan ilimize 3-4 tane fabrikanın taşınabilmesi ilimizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hangi alanda olursa olsun hangi çerçevede olursa olsun biz Niğde Belediyesi olarak, değişik alanlarda kurslar açmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu. 
 
Editör: TE Bilişim