Niğde’nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesine yönelik hazırlanan Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) çalışmaları kapsamında, farklı illerde yaşayan Niğdelileri bilgilendirmek ve il dışındaki Niğde’lilerin gözüyle Niğde’nin sorunları ve 25-30 yıl sonraki geleceğine ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere planlanan NİGEP toplantılarının Bursa ve Ankara’dan sonra 3. durağı İstanbul oldu.  Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Tokaç ile  Niğde Kayırlı Derneği’nin ev sahipliğini üstlendiği toplantı “Dernek Toplantı Salonu” nda gerçekleştirildi.

 

Toplantılara Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu ile NİGEP Bilim Kurulu adına Genel Koordinatör olarak Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selen Doğan ve Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen ile İstanbul’da yaşayan Niğdeli sanayiciler, işadamları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda,  Niğde İl Gelişme Planının Niğde’nin geleceğine ışık tutması bakımından taşıdığı öneme ve buna bağlı olarak Niğdelilerin görüş ve önerilerinin, ortak akıl ve el birliğiyle  hazırlanacak plana önemli katkılar sağlayacağına değinen Uçgun, Niğde Valiliği tarafından uygulanmakta olan “Bir Damla Su Boşa Akmasın”, “Bir Karış Toprak Boş Kalmasın”, “Köylerimiz Şehir Olsun”, “Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS)” projeleri ile çalışmaları devam eden “Çiftehan Termal Turizm Merkezi” ile “ Bolkar Dağları Kış Turizmi Merkezi” projeleri hakkında bilgi verdi,

 

Açılış konuşmalarının ardından toplantı, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün Üniversite’nin gelişimi ve değişimi hakkında verdiği bilgilerle devam etti. Rektör Görür, Niğde Üniversitesi’nin; bilim, sanat, spor alanlarında; araştıran, sorgulayan, katılımcı, dinamik, kültürel değerlerine sahip çıkan, evrensel düşünebilen bireyler yetiştirmeyi; bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayarak insanlığa hizmet etmeyi; ülkenin ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmayı kendisine görev edindiğini ifade etti.

 

Toplantı, Proje Ekip Başkanı Prof. Dr. Selen Doğan’ın bilgilendirme sunumu ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen’in NİGEP web sayfası ve Niğde ile ilgili çeşitli istatistiki veri ve bilgilerin sunumu ile devam etti. Niğde İl Gelişme Planının Niğde halkı ve kamuoyu tarafından http://www.nigep.com/ adresli web sayfasından takip edilebildiği belirtildi.

 



Editör: TE Bilişim