Niğde İl Gelişme Planı Kapsamında Afet ve Acil Durum Şurası toplandı

Niğde Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Niğde Üniversitesi tarafından çalışmaları yapılan, Niğde İl Gelişme Planı kapsamında gerçekleştirilen Niğde Üniversitesi Kongre Merkezi’nde Afet ve Acil Durum Şurası yapıldı. Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Niğde İl Gelişme Planı Hazırlama Ekibi, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, afet ve acil durumla alakalı kamu kurumları, özel kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar katıldı. Şuranın açılış konuşmasını yapan UÇGUN; Niğde’nin birçok alanda lider ve öncü bir il olması için NİGEP kapsamında çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Uçgun konuşmasının devamında “Acil durum; toplumun tamamının veya belli kesimlerinin normal hayat ve faaliyetlerini durduran, acil müdahaleyi gerektiren olaylar ve bu olayların oluşturduğu kriz halidir. Afet; toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, insan faaliyetlerini kesintiye uğratan doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylardır.


Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve ülkemizde son yıllarda
yaşanan afetler, acil durumlara hazırlıklı olunmasının önemini gözler önüne sermiştir. Kalkınma ve gelişmedeki en önemi etkenlerden biri çağdaş Afet ve Acil Durum Yönetimi yapısına sahip olmaktır. Bunun için mali, fiziki ve insani kaynaklardan daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanılmalıdır. Niğde’de bu amaç ve hedefler doğrultusunda stratejiler belirlenerek gerekli çalışmalar büyük bir gayretle yürütülmektedir. ” dedi.

Şura sunumunu gerçekleştin Afet ve Acil Durum İhtisas Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. Emre Ünal Niğde’nin afet ve acil durum vizyonunun; afet ve acil durumlar ile ilgili çalışmalarda sürdürülebilir kalkınmayı esas alan , risk odaklı, etkin, etkili ve güvenilir hizmet sunan ulusal düzeyde model alınabilecek yönlendirici ve koordinatör bir il olmak olduğunu söyledi. GZFT analizi sonuçları hakkında bilgi veren Ünal, Niğde’nin afet ve acil durum alanında güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditlerinin neler olduğunu açıkladı. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanması görüş ve önerilerin not alınması ile sona erdi.



 


Editör: TE Bilişim