Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, marangoz esnafı ile bir araya gelerek marangozcular sitesi oluşturulması için plan ve projeleri hakkında bilgi verdi.
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği binası toplantı salonunda marangoz esnafı ile bir araya gelerek marangozcular sitesi hakkında istişarede bulundu. Her geçen gün yeni projelerini hayata geçirmek için önemli adımlar atan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, her zaman vatandaşın ve Niğde’nin geleceğini düşünerek hizmet ürettiklerini belirtti.
 
Herkes evine helalinden rızık götürme gayreti içerisinde
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Herkes sonuç itibari ile bir işte iştigal ediyor. Herkes kendi evine helalinden bir rızık götürmenin gayreti içerisinde. İdareciler kendi sorumluluklarını yerine getirmek, esnafımız da esnaf olmanın şartları ne ise bunları yerine getirmek için çaba ve gayret içerisinde. Biz de Belediye olarak yapabildiğimizin en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.
 
Marangozcular sitesi için arsa satışı yapılacak
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “30 Mart seçimlerinden önce marangoz, mobilya, kereste, odun ve benzeri işlerle uğraşan arkadaşlarımızın bizden bir arsa talebi olmuştu. O gün ki şartlarda bu talebe bizde uygunluk belirttik. Gelen talep doğrultusunda marangoz, oduncu, keresteci, mobilyacı esnafımızı bir araya toplayalım şeklinde düşündük ve bir takım arsa önerilerinde bulunduk. 75 bin metre kare alanımıza 150 civarında iş yerimiz yapılacak” şeklinde konuştu.
 
Niğde Belediyesi vatandaşın mutluluğu ve refahı için var
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Keresteci, hızarcı, mobilyacı, marangoz arkadaşların grup oluşturduğu bir nokta var. Seçim zamanı yaptığımız çalışmalarda da o mahalleden ciddi manada şikayetler olmuştu ve oluyor. Hatta o bölgenin kaldırılması ile ilgili geçmiş dönemdeki Belediye Başkanlarının da söz verdiğini, aldırmadıklarını ifade ettiler. Benim şöyle bir tarzım yok ‘ben sizi buradan kaldıracağım’ gibi bir tarzım yok. Zaten kaldırıyorum demekle kaldırılmaz. Yani despotça gidip birinin kapısına biz kilit vuracak halimiz yok. Önce bir çözüm üretmek için gayret göstermemiz lazım. Birincisi bu alanda sanayinin olması doğru mu yanlış mı, eski ve yeni sanayinin hala şehrin ortasında kalıyor olması doğru mu yanlış mı bunun tespitini yapmamız lazım. Sonuçta bir çözüm üreteceksek, bu iş yerlerini buradan kaldırmamız lazım" dedi.
 
Yeni sanayi kurulacak
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sadece marangozcuları değil. Bu çözüm yolları ile birincisi ata sanayiyi daha işler hale getirmek. İki belediye fidanlığının olduğu yeri sanayi sitesi haline dönüştürmek, belediye fidanlığı üzerindeki yeri marangozlar sitesi haline getirmek, hemen öbür tarafta mezbahanın yanındaki bölgeye gıda toptancılarını götürmek, galericiler sitesinin öbür tarafına da inşaat malzemecilerini götürmek hedefimiz ve bu alanı komple ticarete birkaç yıl içerisinde açmış olmayı hedefliyoruz. Bu projelere kimsenin itirazı olmamalı. Bu projeler kapsamında ata sanayi bölgesini de alt geçit yaparak bağlantılı bir şekilde çalışmalarını sağlayacağız. Alt geçidin şu anda proje çalışmaları devam ediyor. Bahar sezonunda alt geçidin de inşaatına başlayıp her iki bölgeyi birbiri ile entegre etmek amacımız. Şu anda hedefimiz şehir merkezinden de eski sanayi, yeni sanayi, marangozcular sitesinin tamamını da o bölgeye almak. Bu durumdan bazı arkadaşlarımız memnun olmayabilir, hoşnut olmayabilir. Çözümü beraber bulacağız, beraber uygulayacağız, beraber yapacağız beraber yöneteceğiz. Biz bu gün varız yarın yoğuz. Ama hangi belediye olursa olsun, hangi kamu kurum ve kuruluşu olursa olsun halk için var, vatandaş için var. Niğde Belediyesi de halk için yani sizler için var. Halkın refahı ve mutluluğu için, halkın geçimine katkıda bulunmak için var” şeklinde konuştu.
 
Zamana ayak uydurmak gerekiyor
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Rahatsızlığımız, sıkıntımız, şikayetimiz olursa dile getireceğiz ve beraberce çözeceğiz. Oda başkanımız, kooperatif başkanımız ve Belediye olarak biz hep beraber bu kervanı yürütmek, şehrimizi geliştirmek, güzelleştirmek, şehrimizin problemlerini çözmek için çalışacağız. Hiçbir şey yerinde durmuyor. Bu gün eski sanayi, yeni sanayi, marangozların olduğu bölge yapılırken Niğde’nin nüfusu 30-40 bindi. Şimdi 120-130 bin oldu. Görünmeyen 20 bin civarında öğrencimiz var. Bunların hepsini üst üste eklediğimiz zaman 50 bin nüfuslu şehirde yapılan şartlarla 150 bin nüfuslu şehrin şartları aynı değil. Bu gün bir şeyin bir yere yapılması çok uygun bulunabilir yarın uygun bulunmayabilir. Yarın bu yapılan şey fazlalık ya da eksiklik olarak görülebilir. Örneğin devlet hastanesi 1972-1973 yılında yapılmış, o günün şartlarında en uygun yere en iyi bina yapılmıştı. O günden bu güne kadar geçen sürede artık o bina ekonomik ömrünü yitirdi şehrin nüfusu arttı, hastane yetersiz hale geldi. Bir başka taraftan şehrimizden diğer illere bundan 10 yıl önce günlük 50 tane ambulans gidip geliyorken bu gün çevre illere 10 tane ambulans gidiyor. Birçok alanlarda insanlarımız burada tedavi görüyor. Yeni hastane yapıldı. Zamana ayak uydurmak gerekiyor. Sağlık zamana ayak uyduruyor, adliye zamana ayak uyduruyor, belediye zamana ayak uyduracak elbette esnafımız da nüfusa, şekillere zamana ayak uyduracak” şeklinde konuştu.
 
Taşın altına elimizi koymaya her zaman hazırız
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak verdiğimizde sitemizin kısa sürede kurulması, kurulma noktasında kredi kullandırılması gerekli girişimlerin yapılması ile ilgili sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Büyük ölçüde bu taleplerimizi en az çevre iller ne aldıysa onların aldığı kadarını alarak bizde çözeceğiz. Sonuç itibari ile önemsediğimiz önem verdiğimiz şehrimiz açısından önem taşıyan işlerden bir tanesi. Bir ya da birkaç kişiyi değil 150 – 200 tane esnafımızı ilgilendiren bir durum. Tabi 150-200 esnafımızı ilgilendiren bir durumla biz bu gün de yarın da yarından sonraki gün de taşın altına elimizi koymaya her zaman hazırız” dedi.



Editör: TE Bilişim