CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’ye kurulacağı açıklanan Kimya İhtisas OSB ve Tarıma Dayalı İhtisas OSB’yle ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğunun açıklanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Gürer’in öneresini yanıtlayan Bakan Mustafa Varank, Aktaş ve Ovacık kasabalarına kurulacak Kimya İhtisas OSB başvurusunun incelendiğini, Tarıma Dayalı İhtisas OSB’yle ilgili iş ve işlemlerin ise Bakanlık tarafından yürütüldüğünü açıkladı. 

GÜRER, TBMM GÜNDEMİNE GETİRDİ 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde, dönemin Maliye Bakanının 24 Haziran 2014 seçimleri öncesinde geldiği Niğde’de, kente iki OSB kurulması gerektiği yönündeki beyanını hatırlatarak, bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapılmasını istedi. 

BAKANLIKTA İNCELENİYOR
Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aktaş beldesi ve Ovacık köyü sınırları içinde yaklaşık 530 hektar büyüklüğündeki alanda "Kimya İhtisas OSB" kurulmasına ilişkin yer seçimi talebinin Niğde Valiliği kanalı ile Bakanlıklarına ulaştığını bildirdi. Bakan Varank, bu konuyla ilgili başvurunun incelendiğini belirtti. 

TARIMA DAYALI İHTİYAS OSB İMZALANDI AMA SONUÇ YOK 
Bakan Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında 12.03.2012 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, Tarıma Dayalı İhtisas OSB projelerine ilişkin iş ve işlemlerin ise söz konusu Bakanlık tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Ömer Fethi Gürer bölgenin yatırımlara ihtiyacı olduğunu, yer seçimlerinin de önemli olduğunu belirterek, “Doğayı, merayı, yaylayı yok etmeyecek, çevresel sorunlar üretmeyecek yatırımlar Niğde için ihtiyaçtır. Tarım, hayvancılık ve sanayinin bölgede gelişmesi, gelecekte tarım ve hayvancılığın yaşamasını sağlar” dedi.


Editör: TE Bilişim