Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tarımsal alanda yatırımcılara çok etkili desteklerin sağlanacağı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 26 Kasım 2014 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlandı.

         Konu ile ilgili bir açıklama yapan Niğde Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ; "Tarımsal, hayvansal ve su ürünleri yatırımlarına verilecek % 50 hibe imkânından Niğde İlimizin yatırımcıları da yararlanabilecektir. Bütçe kalemleri  Bitkisel, Hayvansal ve Su ürünleri Tarımsal Tesis Yatırımları için 3.000.000 TL dir. Diğer Tarımsal Tesis Yatırımları için 1.000.000,00 TL’dir.  İlimizden yapılabilecek müracaat başlıkları şunlardır:  tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera, alternatif enerji üretim tesisleri ile tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar için başvurular kabul edilir.

         Niğde İlimizin her alanda olduğu gibi tarımsal sanayinin gelişmesi alanında da hükümet programımızdan ve yatırımlardan daha fazla yararlanması için Ankara da Bakanlıklarda yatırımları, programları ve ödenekleri yakından takip ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.  Yine bu takiplerimiz neticesinde Niğde ilimizin de Ekonomik Yatırımlar Programı içerisinde yer alması sağlanmıştır. Elde edilen bu kazanımda desteklerini  esirgemeyen  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi EKER  Bey’e Niğde tarımı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu programın İlimiz tarımına, sanayisine ve ilimiz ekonomisine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dediler.




Editör: TE Bilişim