İlimizin de içinde bulunduğu KOP Projesi 2014 yılı ödenekleri belli oldu.


İlimize proje kapsamında 15 milyon TL ödenek aktarıldı. 2014 yılı başı itibariyle iş planını tamamlayarak Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi’ne gönderen Niğde İl Özel İdaresi, toplam KOP ödeneğinden aldığı payı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 30 oranında artırdı.

KOP kapsamında;

 2011 yılında 4.300.000 TL,

 2012 yılında 8,000,000 TL,

 2013 yılında ise 1 milyon 325 bin lira ek ödenek ile birlikte toplam 12 milyon 825 bin lira ödenek aktarılmıştı.

2014 yılında ise bu rakam 15 milyon lira oldu.

Milletvekilleri Alpaslan AVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ’nin Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ nezdinde bakanlıkta yaptığı çalışmalar ilimize ayrılan ödeneğin artmasında önemli rol oynadı.

Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ KOP Projesi ödeneğinin belli olmasının ardından birer açıklamada bulundular.

Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;

“Merkezine tarımı koymuş ilimiz için sulamanın önemi şüphesiz ki tartışılmaz. Bu bağlamda Kalkınma Bakanlığımız tarafından koordine edilen KOP Projesi kapsamında ilimize 2014 yılı için 15 milyon lira ödenek aktarılmıştır.  Aktarılan ödenekte desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ’a teşekkür ediyorum.

Aktarılan ödenek ile susuz tarım toprakları sulu tarıma kavuşacak ve üreticimizin ürün verimi artacaktır. Gelen ödenekle ilimizde kapalı sistem sulama tesisleri ve göletler inşa edilecektir. Şimdiden yapılacak olan tesislerin üreticimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Milletvekili Ömer SELVİ konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;

“Sulama tesisi olmayan kırsal kesiminin sulu tarıma geçmesini sağlamak ve kalkınmayı yerelde başlatmak gayeleriyle KOP kapsamında bu yıl ilimize aktarılan toplam rakam 15.000.000 TL’dir.

Ödeneklerin artarak devam edeceğinden hemşehrilerimizin asla şüphesi olmasın. Gerek tarımsal sulama sistemlerini rehabilite etmek ve gerekse su kaynaklarının bulunarak kapalı sistem sulama ve gölet projeleri olarak hayata geçirmek için kullanılacak söz konusu 15.000.000 TL’ lik ödeneğin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” 








Editör: TE Bilişim