Niğde’nin, 2020 yılı KOP Mali Destek Programı çerçevesinde hibe desteği kazanan projeleri için imzalar atıldı. Vali Yılmaz Şimşek ile KOP Başkan vekili Halil İbrahim Tongur arasında gerçekleştirilen imza töreniyle KOP KÖSİP kapsamında desteklenen 6 proje için Niğde’ye 4 Milyon TL’lik kaynak aktarılmış oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2020 yılı Mali Destek Programı kapsamında finansman desteği sağlayacağı projelerin il protokol törenleri sürüyor. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret eden KOP Başkan V. Halil İbrahim Tongur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından onaylanan 2020 Mali Destek Programı projeleri için hazırlanan protokolleri imzaladılar.

Su kısıtı bulunan KOP Bölgesinde yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının rehabilite edilmesi, üreticilerin modern sulama sistemleriyle tarımsal faaliyetlerini sürdürmesinin hem suyun daha ekonomik ve sürdürülebilirliği açısından hem de katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi açısından tarımsal proje desteklerinin çok önemli olduğunu söyleyen Vali Yılmaz Şimşek, 2020 yılı KOP Mali Destek programı çerçevesinde, Niğde İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek 6 farklı proje için Niğde’ye toplamda 4 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi.

2011 ile 2020 yılları arasında KOP KÖSİP kapsamında Niğde’ye 133 milyon TL ödenek tahsis edildiğini buna karşılık yürütülen 134 proje ile 14 bin hektar alanın modern sulama sistemlerine kavuşturulduğuna dikkat çeken KOP Başkan Halil İbrahim Tongur ise Niğde’nin su potansiyeli bakımından bölgenin şanslı illerinden biri olduğunu, her yıl artan proje rezervleri ve projelerin uygulama aşamasında gösterdiği tecrübe ve performansları ile bugüne kadar KÖSİP kapsamında en çok ödenek tahsis edilen 2. il konumunda bulunduğuna değindi.

Niğde İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek olan merkeze bağlı Kızılören HİS, Küçükköy HİS tesisleri, Çamardı ilçesi Çardacık YÜS Sulama, Çiftlik İlçesine bağlı Sultanpınar YÜS Sulama, Ulukışla İlçesine bağlı Gümüş YÜS Sulama ve Bor ilçesine bağlı Kılavuz YÜS Sulama Tesislerinin yapımı için 4 milyon TL hibe desteği sağlanacak.

Editör: TE Bilişim