Bir grup Patates çiftçisi bugün Cuma namazı çıkışında Nevşehir Telekom Binası önünde toplanarak Patates eyleminde bulundular.


Niğde ve Nevşehirli Patates üreticileri Nevşehir'de Telekom Binası önünde toplanarak Cuma Namazı çıkışında patetasleri yollara dökerek hükümeti protesto ettiler.

Patates fiyatlarının düşük olması nedeniyle binlerce ton patateslerinin depolarında çürümeye terk edildiğini belirten bir grup Nevşehirli ve Niğdeli patates üreticisi,Nevşehir'de protesto ellerinde dövizlerle gösteri  yaptı.

Yaklaşık 50 üreticinin katıldığı eylemde Niğdeli ve Nevşehirli  üreticiler adına konuşan patates üreticisi Refik Öztürk, tarlalarında büyük zahmetlerde 40 kuruşa mal ettikleri 1 kilogram patatesi 10 kuruşa satamadıklarını belirterek üreticilerin borçları yüzünden zor günler geçirdiklerini kaydetti.

ANKARA KIZILAY MEYDANI'NA PATATES DÖKECEKLER

Banka, MEDAŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarından dolayı tarlalarının, traktörlerinin ve hayvanlarının icra yoluyla ellerinden alındığını ifade eden Öztürk, destek beklediklerini vurguladı.

Sorunlarına kısa sürede bir çözüm bulunamaması durumunda ay sonunda traktörler ile Ankara'ya gideceklerini ve beraberlerinde götürecekleri patatesleri  Kızılay Meydanı'na dökeceklerini ifade eden çiftçiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.











Editör: TE Bilişim