Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesi için Samsun'a çıkmasının 101'inci yıldönümünde Tüm Türkiye saat 19.19'da balkonlarından İstiklal Marşı'nı okudu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle saat 19.19'da İstiklal Marşı okumak için çağrıda bulunması üzerine vatandaşlar evlerinin balkonlarında İstiklal Marşı okudu. Niğde’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlik merkezi üyeleri, 5 Şubat Stadyumunda bir araya gelerek İstiklal Marşı okudu. AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü ’nün katıldığı etkinlikte sosyal mesafeye dikkat edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 19.19’da tüm yurtta okunan İstiklal Marşı’na eşlik etti. Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bugün saat 19.19'da tüm stadyumların ışıklandırılarak, seslendirme cihazlarından İstiklal Marşı yayını yapılacağını belirterek, vatandaşları evlerinin pencerelerinden veya balkonlarından İstiklal Marşı'nı okumaya davet etmişti.

SAĞLIK BAKANI KOCA EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saatler 19.19'u gösterdiğinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve beraberindeki Sağlık Bakanılığı çalışanları İstiklal Marşı'nı okudu.

Editör: TE Bilişim