Niğde Ziraat Odası’nın “Niğde’nin Yöresel Lezzetlerinin Tüketiciye Sunumu” projesi kapsamında eğitim alan kadınlar ürettikleri yöresel ürünlerini sergiledi. 

Niğde Üniversitesi Kültür Evinde sergilenen yöresel ürünler davetliler tarafından büyük beğeni aldı.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Projede Niğde’de kadınların topluma örnek teşkil edecek bir başarı hikayesi oluşturulması, ekonomik açıdan bağımsızlıklarını kazanarak sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması ve aile bütçelerine gelir elde etmesi öncelikli olarak hedeflendiğini söyledi.
Başkan Kenar; “Niğde Ziraat Odası ve Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Niğde’nin Yöresel Lezzetlerinin Tüketiciye Sunumu” isimli proje bütün hızıyla devam ediyor. Aralık 2015 ve Ocak 2016 tarihleri arasında toplam 14 günlük teorik ve uygulamalı olarak Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cennet Oğuz ve Doç. Dr. Mete Sezgin ile İzgören Akademiden Salih Özgün tarafından sofra adabı, etkili iletişim, yöresel ürünlerin tanıtımı ve sunumu, satış pazarlama konularında eğitimler düzenledi. Eğitimlere Niğde merkezi ve ilçelerinden olmak üzere toplamda 50 bayan iştirak etti. Projemiz ile kadının topluma örnek teşkil ederek bir başarı hikayesi oluşturulması, ekonomik açıdan bağımsızlıklarını kazanarak sosyal hayata entegrasyonu ve aile bütçesine gelir elde etmesi öncelikli olarak hedeflenmektedir. Özellikle kırsal alanda aile ihtiyaçlarını karşılamak için Üretilen yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması bu ürünlerde ilimizin markalarının yaratılması ve ulusal çapta pazarlanması da projemizin hedefleri içerisindedir” dedi.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölüm Başkanı Doç. Dr. Mete Sezgin, bu tür projelerin Niğde’nin çok ihtiyacı olan projeler olduğunu söyledi.

Sezgin: “Proje çerçevesinde bir çok eğitimler verdik. Özellikle sofra adabı protokol kuralı masa düzeni, iletişim müşteri ilişkileri pazarlama gibi özellikle yöresel lezzetlerin sunumu ve pazarlaması gibi bilgiler verdik.

Projemiz kapsamında 18-50 arasında bayanlar burada verdiğimiz eğitimlere bizzat katılarak bu sunumlara katıldılar ve daha sonra bir uygulama ile de projemizi bitirdik. Yöresel lezzetleri ürünlerini ortaya çıkardılar. Bunların Niğde’nin çok ihtiyacı olan sunumlar ve projeler” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim