KOSGEB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Bor Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde başarı sağlayan kursiyerlere, Niğde Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Haber - Video Foto: Selim GÖKEL - Yasin YURTMEN

VİDEO GÖRÜNTÜSÜ BİRAZDAN

Sertifika törenine Niğdeli hemşerimiz Bilim Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniveristesi Rektör Vekili Prof.Dr.  Mustafa Bayrak, Kosgeb Niğde İl  Müdürü  Mehmet Haşim Karaman,  Ahika Genel Sekreter Vekili Zekeriya Ay,  Nitso Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Eriç, Niğde OSB Başkanı Mustafa Altunbaş, Öz İplik İş Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar, bazı oda yönetim kurulu üyeleri ve kursuyerler katıldı.

Kosgep  Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Haşim Karaman ve Nitso Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu,  uygulamalı girişimcilik kursu hakkında bilgiler veren kısa konuşmalar yaptılar.
BAŞARILI GİRİŞİMCİLİĞİN SIRLARI
Törende Bilim Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt ise başarılı bir girişimci olabilmenin yöntemlerini anlattı.
 
Uzkurt, 2014 yılında başlatılan "Girişimcilik" kursunu tamamlayan kursiyerlerin İl Kültür Merkezi'ndeki sertifika töreninde yaptığı konuşmada, sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarının bundan sonra Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSKEB) verdiği finansal desteklerle yeni iş alanları ve istihdam alanlarına imkan sunan ve Niğdeli iş adamları olarak karşılarına çıkacaklarını belirtti.

İLK HEDEFİNİZ  GÜVENİLİR VE SAYGINLIK KAZANMAK OLSUN
Girişimcilere nasıl başarılı olacaklarına dair tavsiyelerde bulunan Uzkurt, şöyle devam etti:
"Mutlaka güvenilir bir iş sahibi olacaksınız, güvenilir, dürüst ve çalışkan bir girişimci olacaksınız. Bunu söylememizin nedeni ise iş hayatına atıldığınızda sizi hep şu tuzak bekleyecek. Kısa vadede para kazanmak. Hedefiniz asla kısa sürede zengin olmak değil, güvenilir olmak ve saygınlık kazanmak olsun. Eğer güvenilir bir girişimci olursanız, saygın bir kişi olursanız emin olun size paranın dahi açamayacağı kapıları açacak ve etrafınızdaki insanlar sizi bu vasfınız dan dolayı sizinle işbirliği yapmak için can atacaklar. Bu bağlamda asla küçük çıkarlarınız için günü birlik ve küçük hesaplar içerisinde olmayın. Bununla birlikte siz güvenilir olduğunuz kadar sizinde güvenebileceğiniz insanlarla iş birliği yapmaya çalışın. Eğer yapacağınız işi sağlam temellere oturtmak istiyorsanız bunun temel dinamiklerden bir tanesi güven ve güvenilir olmak diğeri de çalışkan olmak."
MÜŞTERİLERİNİZ İLE DERT ORTAĞI OLUN
Uzkurt, sabrın başarıyı getireceğinden emin olmak gerektiği belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:   "Rakiplere ve rakiplerin müşterilerine odaklanmak yerine kendi müşterilerinize odaklanın. Kendi müşterilerinize de odaklanırken de amacınız sadece bir defa mal satmak yada hizmet satmak olmasın. Artık bulunduğumuz dönemde firmalar müşterilerine ürün yada hizmet satmıyorlar, müşterileri ile dert ortağı oluyorlar sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyorlar. Yapacağınız işi küçümsemeden fakat ileride en iyisi olacağınıza dair gizli bir ajandanız olsun ve hedefinize ulaşmaya çalışın."
Konuşmaların ardından katılımcılara ve kursiyerlere plaket ve sertifikaları taktim edildi.

Editör: TE Bilişim