Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın Niğde Havaalanı yapılmayacağını açıklayarak Nevşehir Tuzköy Havaalanını adres göstermesine Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer  tepki gösterdi.


       Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabının yazarı Ömer Fethi Gürer bir önceki seçimde “Tıp fakültesi hayırlı olsun” diyen ve yollara afişleri asacak kadar kendinden geçenlerin seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül memleketi Kayseri’de bulunan Tıp Fakültesi adres göstermesi ile suspus olduklarını biliyoruz. Bu kere de havaalanı için halkımıza gerçeklerin anlatılmadığı bakan açıklaması ile ortaya çıkmıştır” dedi.


        Araştırmacı yazar Ömer Fethi Gürer genel seçimde AKP lilerin “havaalanını Niğde iline kazandıracağız” diye demeçler verdiğini belirtip “ Bakan açıklaması ile yeni bir hüsran halkımıza yaşatılmıştır. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Niğde hava alanı gereksiz bulduğunu ve Nevşehir Tuz Köy Havaalanını adres göstermesini kabul edilemez bir durumdur. Nevşehir Tuz Köy Havalanın Niğde 112 Km uzaktadır.  Kayseri- Nevşehir arası 100 km dir Hava alanı iki ilde de vardır.Sivas -Tokat arası 104 kmdir.  iki il de de havaalanı vardır. Bu nedenle şu ilde var buraya gerek yok denemez. Niğde mutlaka havaalanı yapılması şarttır. Kentin gelişimi içinde bu ihtiyaçtır. Hava trafiği bu denli geliştiği söylenirken çok ile havaalanı yapılıp Niğde temeli atılmış hava alanı yok sayılamaz” diye konuştu.


Yazar Ömer Fethi Gürer “Hani gazetelerde manşet olmuştu. Bor`da  Emen Ovası temel atılan yere değil de  Obruk Köyü mevkiine büyük bir havaalanı yapımı konusunda Konya, Aksaray, Niğde milletvekilleri fikir birliğine varılmıştı. Kızılcahamam toplantısında bunu Başbakan`a anlatılmıştı, Başbakanın ise konuya çok olumlu yaklaşmıştı. Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ise havaalanının fizibilite çalışmalarını 2011 yılı içinde tamamlayacaklarını Başbakan`a söylemişti. Ne oldu bu açıklamalar. Kamuoyuna hayali ve yanlış bilgiler mi verildi.    Daha dün AKP milletvekilleri, adayları  Niğde ili önceliği havaalanı demiyor mu idi?  Seçimden önce  ve sonra meydanlarda halka  Bor’a temeli atılan havaalanı yapacağız diyerek sözler vermediler mi?, Gazetelerin arşivlerinde demeçleri için şimdi ne diyecekler? Niğde ilini sahipsiz kılarak gerileten anlayışın artık görülmesi gerekir. Tıp Fakültesinden sonra Havaalanı konusunda da halka gerçeğin söylenmediği ve doğru olmayan bilgilerle oy avcılığı yapıldığı açıktır. Niğde halkı yanıltılarak gerçekler saklanmıştır.. Halkımız bunu iyi görmeli ve anlamalıdır. Görüştük, ettik, oldu, olacak, yapılacak, tamam, derken bakan adres olarak Nevşehir Havaalanı göstermesi Niğde AKP’Lİ siyasetçilerin ikinci büyük proje içinde laftan öte icraatlarının olmadığının göstergesi olmuştur. AKP Niğde marka şehir yapacağız derken Kayseri’nin ya da Nevşehir’in ilçesi yapmaya doğru götürmektedirler. Bunu Niğde halkı umarım değerlendirecektir.” dedi.



* * * * * * * * * * * * *


Ülkemiz de Havalimanı ve Havaalanı olan yerler..


 






Editör: TE Bilişim