Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, bugün Dedeman Oteli Toplantı Salonu’nda yapıldı.



Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildi.


Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, özetle şunları söyledi:

“Ahiler Kalkınma Ajansı’nın, “Küçük Ölçekli Altyapı” ve “Sektörel Rekabet Edebilirlik” konu başlıklarında ilan ettiği 2012 Yılı Mali Destek Programları’na TR71 Bölgesi’ne bağlı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinden toplam 311 proje başvurusu yapılmıştır.


İl bazında ise, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na Aksaray’dan 33, Kırıkkale’den 16, Kırşehir’den 16, Nevşehir’den 25 ve Niğde’den 20 proje, Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’na ise Aksaray’dan 46, Kırıkkale’den 21, Kırşehir’den 22, Nevşehir’den 55 ve Niğde’den 57 proje başvurusu alınmıştır.


Bugünkü toplantının diğer konu başlıklarından biri de 2014-2023 dönemi Bölge Planı hazırlıkları kapsamında Ajansımız tarafından 6 farklı sektörde üniversite ve özel sektörden yapılan hizmet alımları yoluyla derinlemesine yapılan analiz ve araştırma çalışmalarıdır. Bu konudaki çalışmalar ilişkin ilişkin raporların Nisan ayı sonunda Ajans’a teslim edilmesi beklenmektedir.”


Editör: TE Bilişim