Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatı ile döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıyıp, yansımadığını tespit etmek için Niğde Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda marketlerde fahiş fiyat artışı ve etiket denetimi yapıldı.

Niğde Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıyıp yansımadığını tespit etmek için marketlerde denetim yaptı. Denetimde çay, şeker, un, yumurta, tavuk, pirinç, peynir, süt ve yağ gibi ürünler başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin hem fiyatları hem de gramaj değerleri incelendi. Etiket fiyatı ile kasadaki fiyat farklılığını inceleyen ekipler, haksız fiyat uygulandığı belirlenen ürünlerden dolayı market ve işletmeler hakkında tutanak tuttu. Tutanakların Ticaret Bakanlığı'na gönderileceği ve yapılan incelemelerin ardından iş yerleri hakkında işlem başlatılacağı belirtildi.

Niğde Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda defterdarlık ve zabıta görevlilerinden oluşan ekip,  Kent genelinde yapılan denetimlerde markette, başta temel gıda maddeleri, yağ, yumurta, salça, bakliyat, makarna, şeker, çay vb. ürünler, temizlik ürünleri, çocuk bezi ve maması gibi ürünlerin yer aldığı listenin alış ve satış fiyatları kar marjlarını inceledi.

Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi” Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi”

Editör: TE Bilişim