Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce 06 -10 Ağustos 2018 Tarihleri arasında Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 4’ üncüsü düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce 06 -10 Ağustos 2018 Tarihleri arasında Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 4’ üncüsü düzenlenen 2018000120 Faaliyet Numaralı "Yenilenebilir Enerji Kaynakları Solar Enerji Sistemleri Kurulumu” hizmet içi eğitim kursuna 20 Teknik Öğretmen kursiyer olarak katıldı.

 İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halis Erçatım’ın açılışını yaptığı kursa Türkiye genelinden katılım sağlandı. Şube Müdürü Halis Erçatım açılış konuşmasında; “ Bu tür kursların Niğde’mizde olması, alanında uzman personellerden tarafından verilmesiyle hem Yenilenebilir Teknolojileri alanında gelişimlerin sağlanması bilgi ve deneyimlerin aktarılması hem de Niğde’mizin tanıtımı konusunda çok faydalı olacaktır. Ayrıca bu tür çalışmalarımız gelecek yıllarda da devam edecektir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet içi Eğitim Dairesi Eğitim Koordinatörü Mehmet Yazar’ın ve Eğitim Merkez Müdürü Harun Kısacık gözetim ve denetiminde gerçekleştirilen kursa Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar birçok ilden Teknik öğretmenler katıldı.

Hizmet içi eğitim kapsamında bir hafta boyunca alanında Uzman Teknik Öğretmenler Türker Yavuzer ve Umut Çelik’ in sunumları ve akabinde gruplar halinde yapılan atölye çalışmaları ile devam edildi. Atölye çalışmaları kapsamında, katılan öğretmenlere Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Güneş Enerjisi Sistemleri Kurulumları hakkında teorik ve pratik eğitimler verildi.


 
Editör: TE Bilişim