Bir yediemin deposu sahibi Adem Bayraktar ile görüştük.

Yediemin deposuna bırakılan araçların genellikle evrak eksikliğinden geldiğini belirten Adem Bayaktar; “Tescil, trafik kazası ve hacizden dolayı araçların buraya getiriliyor. Küçük yaştaki çocukların sürdüğü motosikletleri polisler kaza yapmasın diye toplayıp buraya getiriyor. Bu günlerde çok aşırı motor geliyor yaz sezonu olmasından dolayı. Yakalanan motosikletlerin evrakı olanlar gelip alıyor olmayanlarda buraya atıp gidiyor. Biz bu motorları devletin görevlendirdiği Milli emlak aracılığıyla Kırıkkale’ye gönderiyoruz” dedi.

Bayraktar; “Burada bulunan araçların çoğu da hacizli. Hükümet kriz yok diyor ama yediemin otoparkları tıklım tıklım dolu. Günlük araç başı 7,5 ile 10 TL arasında fiyatı değişiyor. Hacizli aracı olanlara önerim dilekçe yazarak avukatlarına başvurmaları ve bir an önce sattırmalıdırlar. Araç sahibi olanlar borçlarına dikkat etsin. Müthiş şekilde kriz var. Kimse borçlanmasın diyorum. 15 günde bu depoya 20 araç 20 motosiklet geldi. İnsanlarımız fazla borçlanmasın. Memurların maaşı belli ama köylünün durumu belli değil bu nedenle özellikle kredi kartı borçlarına dikkat etmeleri gerekir” diye konuştu.

 

Daha sonra yediemin deposunu gezdiren Adem Bayraktar depoda bulunan araçlarla ilgili ilginç bilgiler verdi. 6-7 yıldır yedieminde bekleyen araçlar olduğunu, kasgodan dolayı depoya gelen araçlarında yoğunlukta olduğunu belitti. Depoda hacizli traktörlerin ve rent a car olarak verilip kaza yapan araçların çokluğu da dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim