Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  kurulan Demonstrasyonlarla Tarımsal Yenilikler Yaygınlaştırılıyor

 

Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca uygulanmakta olan Tarımsal Yayın Hizmetleri Projesi ve Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (EGKTAE) işbirliği ile 2015 yılı için İlimizde nohut, kuru fasulye ve barbunya çeşitlerinin çiftçilere tanıtılması demonstrasyonu kurulmuştur.

 

Söz konusu demonstrasyonlardan Merkez, Altunhisar, Çiftlik ve Ulukışla İlçelerinde Antraknoza dayanıklı ve makineli tarıma uygun Nohut (Çakır) çeşidi ile toplam 8 adet (2’şer dekar) demonstrasyon kurulmuştur. Ayrıca İlimiz Merkez Bor ve Altunhisar köylerinde 5 adet Barbunya (Önceler) demonstrasyonu gerçekleştirilmiştir. İlimizde 3 adette Kuru Fasulye (Göynük-98) demonstrasyonu kurulmuş olup, çalışmalar devam etmektedir. Demonstrasyonların hasat zamanlarında tarla günleri yapılacaktır.

 

http://www.borhaber.net/ekonomi/nigdede-tarimsal-yenilikler-yanginlastiriliyor-h17927.html

Posted by Bor Haber on 18 Eylül 2015 Cuma

Demonstrasyonda amaç hedef kitleye yeniliği göstermektir. Kurulan demonstrasyonun özelliğine göre, gelişme evrelerinin değişik dönemlerinde çiftçilere kontrollü geziler tertiplenebilir. Bu tip geziler yayımcının kontrolünde olan incelemelerdir. Yoldan geçerken veya yapılan uygulamayı duyarak, demonstrasyonu görmek isteyen çiftçiler olabilir. Demonstrasyon kurarken yer seçimi ve parsellerin ekiliş şekli olabildiğince fazla kişiye hitap edecek şekilde düzenlenmeli. Bunun için Demonstrasyon mutlaka hedef kitlenin yaşadığı bölgede kurulmalıdır” denildi. 

Editör: TE Bilişim