Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, 2018 yılı ile 2021 yılları arasında Sıfır Atık Projesi kapsamında Niğde ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarından, belediyelerden ve diğer kuruluşlardan oluşan ve ekonomiye kazandırılan atık miktarlarının 943 ton atığın Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme kazandırıldığını belirtti.

Niğde'de "Sıfır Atık Projesi" kapsamında sağlanan tasarrufla 2018 yılı ile 2021 yılı arasında toplanan atıklar arasında kağıt, bitkisel yağ, plastik, Cam, metal, Elektronik atık bulunuyor. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve çevreyi koruma bilincinin oluşturulması amacıyla başlanılan "Sıfır Atık Projesi" ile Niğde'de çevre korunurken, ekonomiye büyük katkı sağlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından iç mekan geri dönüşüm kutu ihtiyaçlarını karşılamak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına, geri dönüşüm kutuları dağıtıldı.

Niğde OSB’de yatırım da istihdam da artıyor Niğde OSB’de yatırım da istihdam da artıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir dünya bırakma amacını taşıyor.

Editör: TE Bilişim