Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş kent genelinde seracılığın her geçen yıl artarak devam ettiğini ve geçtiğimiz yıl 5 adet olan seracılık işinin bu yıl artarak 10 taneye yükseldiğini ve her geçen yıl bu seracılık işini geliştirerek yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tarım ve Orman İl müdürü Asım Baş; “ tarım şehri olan Niğde’de tarımsal üretimde Türkiye’de öncelikli illerden bir tanesidir. Seracılık konusunda ilimizde eksikliklerimiz vardı. KOP projesi kapsamında 2020 yılında 5 adet projemiz kabul edildi ve 5 adet sera kurulmuştu. 2021 yılında üreticilerimizden ve çiftçilerimizden gelen talep üzerine talep çok vardı. Bizde tarım ve Orman İl müdürlüğü olarak bu sayıyı 10’a çıkarttık. Bor, Altunhisar ve Niğde merkezde olmak üzere bu yıl içinde 10 adet sera kurulumlarımız tamamlandı. Bakanlığımızın kırsal kalkınma destekleri kapsamında daha büyük hacimli, daha geniş kapsamlı alanda üretim yapabilecek seraların kurulumu destekleniyor. İlimiz jeotermal alanında Altunhisar ilçemiz avantajlı iller arasında yer alıyor.

Kırsal kalkınma yatırımlarından da seracılık projeleri destekleniyor olup 3 milyon 500 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebildiğini ifade eden Baş; “ Kırsal kalkınma yatırımlarından faydalanmak isteyen vatandaşlarımız gelip müdürlüğümüzden detaylı bilgileri alabilirler. Hibe katkısı yüzde 70, yüzde 30’uda serayı yaptıran vatandaşımız tarafından karşılanıyor. Bu seracılık sayesinde ilimizde üretilen ürünler sadece bir mevsimlik değil yaz kış ürün üretebilecek ve tüketicilere ulaştırabilecekler. Bu sayede ilimizde tarımsal ürünler sadece yaz aylarında değil kış aylarında da üretilebilecektir” dedi.

İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor

Editör: TE Bilişim