Suriye'de, PKK/YPG’li teröristler tarafından Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye düzenlenen havanlı saldırıda yaralanıp, kaldırıldığı hastanede 10 gün sonra şehit olan Uzman Onbaşı Halis Sayın’ın "Şehadet Belgesi" ailesine teslim edildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş ve Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ömer Demir ile birlikte Şehit Halis Sayın’ın annesi Şerife Sayın ve  babası Yüksel Sayın’ı evlerinde ziyaret ederek hazırlanan Şehadet Belgesi'ni takdim etti.

Şehit ailesine tekrar başsağlığı dileyen Vali Yılmaz Şimşek burada yaptığı açıklamada, "Şehitlerimiz ülkemizin tapuları, ülkemizin, kutsal bayrağımızın temsilcileri olan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah ülkemizi her türlü harici ve dahili belalardan korusun. Bundan sonrada Mehmetçiğimize tüm vatandaşlarımıza güç kuvvet versin. Ülkemize göz dikenleri Allah kahretsin." dedi.

Anne Şerife Sayın, "Evladım mertçe cesurca vatan hainlerine karşı gelmiş ve şehit olmuştur. Vatana millete siper olmuştur, Allah rahmet eylesin". diye konuştu.

Baba Yüksel Sayın ise, "Allah Razı olsun devletimiz ve milletimiz her zaman yanımızdadır. Vatanımız sağolsun. Kalleşlere hiçbir zaman bu topraklara yer yoktur. Onlar kendilerinden utansınlar. Bir Halis gider bin Halis gelir, Allah tüm şehitlerimiz peygamber efendimize komşu eylesin." dedi.
Şehit Halis Sayın’ın ailesi ile bir süre sohbet eden Vali Şimşek, şehitlerin emaneti ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
 


 
Editör: TE Bilişim