Niğde' de Şehir içi otobüs ücretleri yüzde 25 oranında zamlandı. Niğde'de şehir içi otobüsleri  tam bilet 1,30 Tl'den  1,50 TL.ye, öğrenci biletleri ise 1 Tl'den  1.25 Tl.'ye çıkarıldı. 

Niğde Belediyesi Meclis kararı ile yapılan yüzde 25'lik zamma ilk tepki yıllardır hiç bir konuda tepki ve fikrini iletmeyen Niğde Üniversitesi öğrencilerinden geldi. 


NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİR İLK

Bu güne kadar Niğde yereli ve ülke genelinde gelişen olaylar karşısında hiç tepki vermeyen Niğde Üniversitesi öğrencileri ilk defa bir konuda tepki ve görüşlerini belirttiler. 

Şehir içi dolmuş ücretlerinin zamlanmasına tepki Niğde Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Niğde Üniversitesi öğrencileri sosyal medya da tepkilerini dile getirirken bir de imza topladılar.

NİĞDE BELEDİYESİNE 3 BİN 500 İMZALI DİLEKÇE VERDİLER



Niğde Üniversitesi (NÜ) öğrencileri, şehir içi dolmuş ücretlerine yapılan zammın geri çekilmesini istedi.

Hükümet Meydanı'nda, dolmuş fiyatlarına yapılan zammın geri çekilmesi için imza kampanyası düzenleyen öğrenciler, 3 bin 500 imza topladı. Öğrenciler, kıt kanaat içinde Niğde'de okuduklarını, % 25 gibi bir zammın kendileri için büyük olduğunu belirtilerek Niğde Belediyesi' nin  zam için onay vermesine kızdılar. Tepkilerinin halk tarafından da desteklenmesini  istediler. 

Topladıkları imza ve dilekçelerle birlikte Niğde Belediyesi'ne giden öğrenciler, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yerlikaya ile görüştü. 

Yerlikaya, öğrencilerin taleplerini değerlendireceklerini ifade etti.

Niğde'de şehir içi öğrenci bileti 1 liradan 1,25 liraya, tam bilet ise 1,30 liradan 1,50 liraya yükseltilmişti.

Editör: TE Bilişim