“Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonu İçin Hibe Programı” Hakkında Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilen, Finansmanı Avrupa Birliği bütçesi ile gerçekleştirilen “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonu İçin Hibe Programı” ile açık teklif çağrıları hakkında bilgilendirme toplantısı, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

 

 Potansiyel başvuru sahiplerinin bilgilendirildiği toplantıya; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve ilgili derneklerin projeden sorumlu görevlileri yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Niğde Vali Yardımcısı  Abdullah Uçgun; hazırlanacak olan projelerde,  ilimizin ihtiyaçlarının öncelikli olarak ele alınması, bugünün ve zamanın şartlarının gözetilmesi, dezavantajlı grupların gerçekleştirilen projelerle istihdam olanaklarının arttırılması ve bu grupların ekonomik faaliyetler içerisinde aktif olarak yer alması gerektiği hususlarına değindi.

 

 Uçgun,  Niğde Valiliği bünyesinde kurulan Proje Destek ve Uygulama Birimi tarafından, hibe kapsamında yapılacak çağrılara proje geliştirme desteği sağlanacağını, hazırlanacak projelerde ağ oluşturulacağını ve çeşitli eğitimler düzenlenerek proje hazırlama kültürünün Niğde’de yerleştirileceğini ifade etti. Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) ve Niğde Kurumlar Stratejik Plan Taslağı (NİGDES)  çalışması hakkında genel bir bilgi veren Uçgun; kurumların gerçekleştirdikleri faaliyetler, hazırlayacakları plan ve çalışmalar ile gelişmelerin;

www.nigep.com ve  www.nigdes.com adresinden kamuoyu ile paylaşıldığını;  il gelişme planı ile ilgili olarak katkıda bulunmak isteyen vatandaşların Niğde valiliği ve nigep ana sayfasında yer alan “fikir masası” bölümünden görüş ve önerilerini dile getirebileceklerini belirtti.  Niğde Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin internet sayfasının www.nigdeab.gov.tr  adresinden hizmete açıldığını söyledi.

 

Vali Yardımcısı  Uçgun; bu adreste, koordinasyon merkezinin gerçekleştirdiği faaliyetler, teklif çağrıları, duyurular ve birçok alanda bilgilere ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. Programların ve teklif çağrılarının; içeriği, amacı, önceliği, bütçesi, başvuru koşulları ve uygun başvuru sahipleri ile değerlendirme süreci hakkında detaylı bilgiler içeren sunumun ardından katılımcılardan gelen sorulara cevap verildi.


Editör: TE Bilişim