NESOB Başkanı Alim Yeşil göreve geldiğinden buyana geçen bir yıllık faaliyetlerini anlatmak üzere basın toplantısı yaptı. Alim Yeşil bir yıllık faaliyetlerini açıklarken gazetecilerin ekmek zammı konusundaki sorularını da yanıtladı. 

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Niğde’de Ramazan pide fiyatlarının belirlendiğini söyleyen Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Âlim Yeşil, ekmeğe şuan itibariyle zam yapılmadığını 200 gram somun ekmeğin 1 TL’den 200 gram susamlı somun ekmeğin fiyatının ise 1 lira 25 kuruştan satılacağını. Öte yandan Ramazan pide fiyatlarının da tekli 200 gramlık pidenin 1 lira 25 kuruştan, çiftli Ramazan pidesinin ise 2 lira 50 kuruştan satılacağını söyledi.

PİDE FİYATLARINI NESOB BELİRLEYEBİLİYOR, AMA SOMUN FİYATI BAKANLIK TARAFINDAN BELİRLENİYOR
Uzun zamandır tartışma konusu olan ekmek zammına açıklık getiren NESOB Başkanı Yeşil, “ 200 gram somun ekmeğin 1 TL’den satılacağını, susamlı somun ekmeğin ise 1 lira 25 kuruştan fırınlarda satışa sunulacağını belirtti. Pide fiyatlarını Nesob’un belirlediğini, ancak somun fiyatının bakanlık tarafından belirlendiğini söyleyen Alim Yeşil ; Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan pide fiyatlarının ise 200 gram tekli pidenin 1 lira 25 kuruştan, 400 gram çifte pidenin ise 2 lira 50 kuruştan satılacağının altını çizdi.

NİĞDE’DE SUSAMSIZ SOMUNDA 1,25 LİRADAN SATILIYOR
Yeşil, “ tarım ve Orman bakanlığının belirlemiş olduğu 200gram somun ekmek 1 TL, fakat 200 gram susamlı somuna biz Esnaf odaları birliği olarak da 1,25 fiyat verdik. Bilindiği üzere daha önce ekmek fiyatını 1,25 TL’ye çıkartmıştık Bakanlık onaylamadı ve 1 TL’den satılıyordu, şuan fiyatlarda artış olmadı sadece susamlı ekmek olarak 1,25 olarak fiyatı belirlendi. Piyasadaki bilgi kirliliğini çözeceğiz” dedi.

NESOB Başkanı Âlim Yeşil, bazı fırınların normal somun ekmeği 1,25 TL’den satıldığı yönündeki iddialara ise alınan yönetim kurulu kararından sonra bu fiyatlara satış yapan fırınların tespit edileceğini de vurguladı.


 
Editör: TE Bilişim