Türkiye’de lahana üretiminde il sırada yer alan Niğde'de lahana ekimleri başladı. Niğde’de 24 köyde üretimi yapılan lahanaların yüzde 70 ile 80’ini dış pazarda değerlendiriliyor. İl genelinde bu yıl lahana ekim alanlarında geçen yıla oranla aynı olması ve rekolte beklentisinin 150 bin civarında olması tahmin ediliyor.

İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor

2019 ve 2020 yılına göre bu yıl lahana ekiminin aynı olduğunu ifade eden Tarım ve orman İl müdürü Asım Baş; “ ilimiz lahana üretiminde ilk sırada yer alırken ilimizi Samsun ve Bursa illeri takip ediyor. İlimizde 2019 yılında 17 bin, 2020 yılında 19 ile 20 bin dekar alanda lahana üretimi ekimi yapılırken bu yıl ise lahana Ekimi geçen yıl ile aynı olması bekleniliyor” dedi.

Lahana ekimlerinin başladığını ifade eden Baş, “ Lahana üretiminde ilimizde Kaynarca köyü lahana üretiminde merkez konumunda. İlimiz genelinde 900’e yakın üreticimiz lahana üretimi yapıyor ve ilimizde yaklaşık 20 bin dekar alanda lahana üretimi yapılıyor. Bu yıl 20 bin dekar alanda ekimi yapılan lahanada 150 bin tona yakın bir rekoltemiz oluyor. Lahana üretimde ülke genelinde ilk sırada yer alıyoruz ve Niğde’yi Samsun ve Bursa takip ediyor. Ürettiğimiz ürünlerimizin yüzde 70 ile 80’ini dış pazarda değerlendirilirken geri kalan kısmı ise iç pazarda değerlendiriliyor. Amacımız lahananın depolanmasıyla ilgili alt yapı eksikliğimizi gidermek için çalışmalarımız var. Bu yılki rekolte beklentimiz farklı ürünlere geçiş olsa da rekoltemizde düşüş yaşanılacağını sanmıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim