Kurban bayramına sayılı günler kala Niğde’de küçükbaş hayvan fiyatları 900 TL ile Bin 700 arasında satılırken Büyükbaş hayvan fiyatları ise 7 Bin TL ile 17 Bin TL arasında satılmaya başlandı.

Kurban Bayramı'na Bir Ay gibi bir süre kurbanlık fiyatlarının belli olduğunu şu günlerde 2018 yılının en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatının 7 bin TL olurken, küçükbaş kurbanlık fiyatının ise 900 TL olarak şuan satılmaya başlandı.

Vatandaşlar Hayvan kesimlerini için Tarım ve Orman Bakanlığından ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri tercih edilmelidir. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner sağlık raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalıdır.

Niğde’de şuan itibariyle kurbanlık satışları başladı. Kurbanına göre fiyatları değişmekte olup küçükbaş kurbanlık fiyatları 900 TL ile Bin 700 TL arasında satılırken büyükbaş kurbanlıklar ise 7 bin TL ile 17 Bin TL arasında satılmaktadır. Kurbanlıklarda kilo fiyatı 20 TL ile 25 TL arasında olduğunu belirtti.
 
 
Editör: TE Bilişim