Kurban Bayramı'na 1 hafta kala Niğde kurban pazarında kurban satışının olmaması nedeniyle yıl boyunca kurbanlık hayvan besleyen besiciler zor günler geçiriyor. 

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Niğde Belediyesi Hayvan Pazarı'nda satış yapamama bayram telaşı yaşanıyor. Sabahın erken saatlerinde merkeze bağlı köy ve ilçelerden küçük ve büyükbaş hayvanlarını hayvan pazarına satmak için getiren hayvan satıcıları, hayvanlarını satamayınca kamyonetlerine yükleyip tekrar ahırlarına götürüyor.

Bu yıl siftah etmediklerini belirten üreticiler tüm umutlarını arife gününe bıraktıklarını ifade ederken, Kayseri'nin Develi ilçesinden kurban pazarına satış yapmak için gelen Recep Turhan, ‘‘Fiyatlar bu sene düşük vatandaşlardan talep yok. Geçen yıl ki gibi kurbana talep olmadığını düşünüyoruz. Vatandaşlar son güne de bırakmışlar olabilir. 8 tane hayvan getirdik müşterinin istediği fiyata vererek zarar etmiş olduk. Yemin çuvalı 60 TL kar yapamıyoruz. İnsanlarda alım gücü zayıfladı" diye konuştu. 

Bir diğer satıcı ise 20 bin TL’ye mal ettiği kurbanı müşteri bulabilirse 15 bin TL’ye satacağını söyledi.

Kurban alıcısı vatandaşlar ise, aracıların fiyatlarını yükselttiği için direk üreticiden satın almak istediklerini ifade etti.

 
Editör: TE Bilişim