Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in kinoa bitkisiyle ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Fakıbaba, Niğde’de 3 köyde kinao bitkisinin deneme üretiminin yapıldığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Niğde ilinde kinao bitkisinin yaygın yetiştirilmesi için bir çalışmanın olup olmadığını sordu.

Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Fakıbaba, “Bakanlığımızca "Itri ve Tıbbi Bitkiler İle Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" çerçevesinde Niğde'de yerel bütçe imkânları kullanılarak 3 köyde 10 üreticiye ait 140 dekar alanda kinoa bitkisinin deneme üretimi yapılmıştır. Ayrıca üreticilere söz konusu bitkinin üretiminin yaygınlaştırılmasına yönelik eğitim-yayım faaliyetleri yürütülmektedir” açıklamasında bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüksek oranda protein içeren,  gerekli olan tüm temel aminoasitleri tohumlarında ve yapraklarında bulunduran kinao bitkisinin Niğde’de denenmesinin bölge için alternatif ürün olması adına önemli olduğunu ifade etti. 

 
Editör: TE Bilişim