İş-Kur İl Müdürlüğü gerçekleştirdiği İPTA çalışması sonucunda Niğde’de işsizlik sorunu olmadığını, aktif olan açık işlerin çok geniş meslek gruplarını içerdiğini söyledi.

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün,12 Mayıs tarihinde başlattığı, İşgücü Piyasası Talep Araştırması (İPTA) çalışması 27 Haziran’da sona erdi. Yaklaşık 45 gün süren ve 535 işyerinde uygulanan çalışmada, kurum personeli olan 14 İş ve Meslek Danışmanı görev yaptı. Çalışma, 17 farklı sektör de işveren ve işveren temsilcisi ile yüz yüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirildi.


412 AÇIK İŞ TESPİT EDİLDİ

İPTA çalışmasının amaçlarından söz eden İş-Kur Niğde İl Müdürü Mustafa Toköz ;

“İPTA çalışmasında yerel düzeyde kısa dönemli işgücü talebinin eğilimlerini belirlemek ,meslek grupları bazında açık iş oranlarını tespit etmek, Aktif İşgücü Piyasası Politikalarını ihtiyaca uygun planlaması için veri derlemek ve yerel düzeyde işgücü piyasası arz ve talep verilerini toplamak yer almaktadır. Bu amaçlara yönelik hareket eden kurumumuz, 45 gün içinde toplam 412 açık iş tespit etmiştir. Açık iş tespitinin akabinde karşılama yoluna gidilmiş ve büyük bir kısmı kurum kayıtlarımızdan karşılanmıştır” dedi.


İŞ ARAYANLARI KURUMA BEKLİYORUZ

İl Müdürü Mustafa Toköz, kurum olarak en büyük görevlerinden birinin, sosyal bir yara olan işsizlikle mücadele olduğunu ifade etti. Toköz, bu kapsamda bakıldığında İPTA çalışmasının sonuçlarını çok önemsediğini belirtti. Zira tespit edilen açık iş oranı sayesinde daha çok işsize iş imkânı sunabildiklerini dile getirerek; “ Bir kısmı, karşılanmış olmasına rağmen hala 185 aktif açık iş bulunmakta, iş arayan vatandaşlarımızın kuruma gelmeleri ve bu açık işleri ilgili İş ve Meslek Danışmanları ile birebir değerlendirme yapmaları gerekmektedir”

ÇOK GENİŞ MESLEK GRUBU İÇERİYOR

Toköz, kurumun kayıtlarında an itibari ile aktif olan açık işlerin çok geniş meslek gruplarını içerdiğini söyledi. Açık işlere ait başlıca mesleklerin; Mimar, Makine Mühendisi, Makine Teknikeri, Forklift Operatörü, Acil Tıp Teknisyeni, Aşçı, Ahşap Boyamacı, Beko Loder (Kazıcı - Yükleyici) Operatörü,Beton Transmikser Operatörü, Bilgisayar Operatörü, Biyoloji Öğretmeni-Ortaöğretim,Bulaşıkçı (Stevard),Büro İşçisi,Büro Memuru,CNC Torna Tezgahı Operatörü,Coğrafya Öğretmeni-Ortaöğretim,Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı,Depo Hamalı, Elektrik Ark Kaynakçısı (Makine İle),Elektrikçi (Genel),Fırıncı Ustası-Unlu Mamuller,Garson (Servis Elemanı),Gaz Altı Kaynakçısı,Grafiker,Hemşire,İnşaat Mühendisi,İplik Eğirme Operatörü (Ring/vater/vargel),Kasap,Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik),Kuaför,Kurye,Laboratuar Teknikeri,Maden Paketleme İşçisi (Kalsit),Makine Bakımcı,Mobilya İmalatçısı/Mobilyacı (Ahşap),Muhasebeci,Ön Muhasebeci,Pazarlamacı,Reyon Görevlisi,Satış Danışmanı,Sekreter,Şoför-Yük Taşıma,Tekstil Mühendisi,Temizlik Görevlisi,Yoğurt Pastör Operatörü,Tır-Çekici Şoförü,Terzi, Beden İşçisi olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Toköz, bu mesleklere sahip olan vatandaşların en kısa sürede kuruma başvurarak ilgili İş ve Meslek Danışmanı ile irtibata geçmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Sitemizin en altında " Niğde İş - Elaman İlanları" bölümünden Niğde'deki İş Arayan Firmaları takip edebilirsiniz. 





Editör: TE Bilişim