Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Halk Center Alışveriş Merkezi Türkiye genelinde ihaleye çıkıyor.

İl Genel Meclis toplantısında Halk Center Alışveriş Merkezi'nin kira süresinin 10 yıl uzatılması oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda 2 ret, 1 çekimser, 15 evet oyla kiranın uzatılması karar verildi.

İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, kirası uzatılan 10 yıllığına uzatılan Hak Center Alışveriş Merkezi'nin Türkiye genelinde ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Koçyiğit: "yer ve konum olarak ilimizin gözbebeği durumundaki il özel idaresine ait Halk Center ile ilgili meclisimizde bir karar alınmıştır. Geçmiş zamanda otel işletmesi olarak devam eden yerimiz bizden önceki meclis döneminde alışveriş merkezine dönüştürülmüş ve 10 yıllığına kiraya verilmişti. Bu süre 12.05.2014 tarihi itibarıyla tamamlanmış olacak. Özellikle ilimiz ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümüz için burasının tekrar 10 yıllığına kiraya verilmesi konusunda meclis kararı alındı. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında toplanacak olan il encümenine yetki verilerek, 10 gün içerisinde encümen gündem maddesi olarak karşımıza çıkacak bu konu özellikle rağbet gösterilmesi için ülke genelinde ihaleye çıkarılacak.

Katılımın yüksek olacağını tahmin ettiğimiz 4 katlı binamızın ihalesini ise Şubat ayı içerisinde kısım kısım olarak yapılmasını planlamaktayız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim