Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi Odak Grup Toplantısı Niğde’de yapıldı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen proje odak grup toplantısına Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sanayici ve işadamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Tongur; Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinin salt tarım odaklı kalkınmasının yeterli olmayacağını, bölge illerinde yapılan ekonomik yapı analizine göre bölgenin tarihi ve sosyal birikimi, turizm potansiyeli, sanayi altyapısı, yenilenebilir enerji potansiyeli gibi güçlü yönleri ve fırsatlarını etkin bir şekilde değerlendirecek daha yenilikçi anlayışa sahip yeni bir dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
 
Tongur; “Destekleri doğru noktalara yönlendireceğiz”
Girişimciliğin son yıllarda tüm dünya genelinde en çok konuşulan ve en fazla önem atfedilen konuların başında geldiğine değinen Tongur, “Yapılan birçok araştırmada ekonomik büyüme ile girişimcilik arasında pozitif bir ilişki olduğu ve istihdam artışının önemli bir kısmının yenilikçi girişimler tarafından sağlandığı bilinmektedir. Rekabetçiliğin artmasında, yeni teknoloji üretiminde, işsizliğin ve yoksulluğun azaltılmasında, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasında, beşeri ve sosyal sermaye düzeyinin artırılmasında, önemli etkileri bulunan girişimcilik ve yenilik konusu uzun zamandır İdaremiz gündemindedir. Bu bağlamda yaptığımız değerlendirmeler sonucunda bölgemiz için hazırlayacağımız destekleri doğru ihtiyaç noktalarına yönlendirebilmek adına bu kapsamlı araştırma projesini yapmayı uygun bulduk. Bu çalışma sonucunda elde edeceğimiz veriler ile özellikle yenilikçi girişimcilik doğrultusunda desteklemeler yapmak hedefimizdir” dedi.
 
Konuşmaların ardından alanında uzman akademisyenler tarafından sunumlar, 5 grup halinde  odak toplantıları yapıldı.

Editör: TE Bilişim