Niğde Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, Türkiye koşullarında en cazip krediyi Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi’nin verdiğini belirterek, 2014 yılı içerisinde 21 milyon TL kredi verdiklerini söyledi.


6 bin üyelerinin bulunduğunu ifade eden Eker; “Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi olarak Niğde esnaf ve sanatkarından yaklaşık 6 bin üyemize Türkiye koşulları içerisinde en uygun en ucuz krediyi veriyoruz. Normal kredi faizlerine bakacak olursak bizim faizimiz yüzde 50 düşük. Bu verdiğimiz krediler esnaf ve sanatkârımızın en zor anında, yatırımında işini geliştirmesinde ve büyütmesinde kullanabileceği Türkiye koşullarında en cazip kredidir” dedi.


HEDEFİMİZ 125 TL’YE ÇIKARTMAK

Amaçlarının esnaf ve sanatkarın günün şartlarına ve çağın gereklerine göre kendini yenileyebilmesine yardımcı olmak olduğunu belirten Eker; “Biz geldiğimizde 70 bin TL bir limit vardı. Bizler onu 100 bin TL’ye çıkarttık. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde hedefimiz 125 TL’ye çıkartmak. Burada önemli olan Niğde ekonomisinin ayağa kaldırılması esnaf ve sanatkârın kendini çağın gerekleri gibi yenileyebilmesi çağın gereklerine uygun şekilde işlemlerini yapabilmesidir” diye konuştu.


İLK 10’A GİRMEK İSTİYORUZ

Önceki yıllara göre Niğde Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi’nin durumunun iyi olduğunu ve üyelerin ödemelerini düzenli olarak yaptığına değinen Eker; Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi’nin Türkiye genelindeki kooperatifler içerisinden ilk 10’a girmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Eker; “Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla beraber esnaf ve sanatkârı geleceğe hazırlamak ve onların açık kapısı olmak sıkıştıkları zaman başvurabilecekleri bir kapı olmak hedefimiz ” dedi.

2014 yılı içerisinde 21 milyon TL kredi verdiklerine dikkat çeken Eker, sicil affının gelmesi durumunda bu kredinin yıl sonuna kadar artabileceğini de sözlerine ekledi.



Editör: TE Bilişim