Tüm İslam âleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı için esnaf ve sanatkarların hazır olduğunu dile getiren Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 'On bir ayın sultanı, yılın en bereketli ve gözde ayı olan Ramazan'a sayılı günler kala esnafın Ramazan Ayına hazır olduğunu söyledi.

Yeşil; “ Bu yıl Mayıs'ın başına denk gelen Ramazan ayının, bolluk ve bereket getirerek piyasaları hareketlendirmesini bekliyoruz. İftar sofralarının her keseye göre donatıldığı Ramazan ayı için esnafımız gün sayıyor. Başta bakkal, manav, kasap, fırıncı, lokantacı ve kuruyemişçi olmak üzere gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm esnafımız Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Esnafımızda her keseye uygun ürünler ve yardım paketleri mevcut. Fırsatçılara kimse aldanmasın' dedi.

Bolluk ve bereket ayı olan Ramazan'a sayılı günler kala piyasada hareketlenmenin başladığını belirten NESOB Başkanı Yeşil, 'İlk teravih ve ilk sahur için gün sayılan şu günlerde piyasalarda yavaş yavaş hareketlenme başladı. Ramazan sofralarının vazgeçilmez gıda ürünleri raflarda yerini aldı. Vatandaşlarımız her Ramazan'da olduğu gibi yine kasaptan etini, manavdan meyve ve sebzesini, fırından sıcak pide alışverişini yaparak esnafımızın hayır duasını alacak. Esnaf ve sanatkarlarımız da durgun geçen günlerin ardından Ramazan'ın bereketiyle canlanacak ve yüzler gülecek. Bu mübarek ayda özellikle et, şarküteri, unlu mamuller, bakliyat, meyve ve sebze tüketimi artıyor. Hazırlanan yardım paketleri sayesinde yardıma muhtaçlar sevindirilirken yapılan alışverişler de piyasayı hareketlendiriyor. Ancak, paketlerin içerisine koyulan gıdaların son kullanım tarihine ve ürün kalitesine dikkat edilmelidir. Hayır işi yaparken insanların sağlıklarını olumsuz etkilememek için paketler kontrol edilmelidir' şeklinde konuştu.

Vatandaşların Ramazan ayında fiyatları iyi takip etmesi gerektiğini ifade eden Yeşil;  'Esnaf ve sanatkârlar olarak mevsimsel etkilerin olumlu olacağı ve Ramazan'da gıda fiyatlarının düşeceği beklentisindeyiz. Bu da esnafın ve piyasaların canlanacağı anlamına geliyor. Ancak piyasadaki bu talep artışını fırsata çevirmek isteyenler her sene olduğu gibi bu sene de olabilir. Özellikle Ramazan'da yoğun talep gören bazı ürünlerin piyasada yeteri kadar bulunmadığını öne sürerek fiyatları artırmak isteyebilirler. Vatandaşlarımız bu spekülasyonlara kesinlikle kulak asmamalı. Piyasayı kontrol etmeli, fiyatların takibini iyi yapmalıdır. Ramazan alışverişleri bilinir ve güvenilir esnaftan yapılmalı, mahalle esnafına güvenilmelidir. Vatandaşlarımız dilediği ürünü esnafımızdan gönül rahatlığıyla satın alabilir' diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim