Niğde’de marketler işyerlerinin önünü pazar alanı gibi kullanıyorlar. Niğde 'de alış veriş merkezleri  kaldırımları işgal ediyor. 

Haber: Selim GÖKEL

Niğde’de kaldırımlar ya otomobillerin, yada bazı işyeri sahiplerinin pazar alanı gibi kullanılıyor.

 

Kaldırımlar üzerine tezgah açan marketler ve işyerleri  denetlenmiyor.  Yayalara ait kaldırımlar marketlerin manav tezgahları ile dolunca yayalar da kaldırım yerine yollardan yürümek zorunda kalıyor.

 

Niğde'de sürekli çoğalan ve bakkalları yok eden alışveriş merkezleri kaldırımlara açtıkları tezgahlar ile pazar yerlerini aratmıyor. 

 

Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar; “ Niğde’de kaldırımlardan yürünmüyor,  pazarlarda bile tezgah açmanın bir ölçüsü adabı var ama burada sınır yok. Marketler işyerlerinin önündeki kaldırımları pazar gibi kullanıyorlar.  Niğde’nin çarşısı zaten sıkışık yoğun bir yer, normalde kaldırımlar dar, birde esnaflar tezgahlarını kaldırımda açıyorlar. Bundan dolayı bizler yollarda yürümek zorunda kalıyoruz, çoluk çocuk kendimizi tehlikeye atıyoruz. Bu marketler manav malzemelerini böyle kaldırımlarda satacaklarsa pazara ne gerek var. Üstelik Pazar esnafından Belediye harç alıyor, bunların kaldırım işgalinden harç alıyor mu merak ediyoruz.  Denetim yok,  marketlerin özellikle Pazar günlerinde yaptıkları indirimlerle küçük esnafı bitirmek için çabalanıyor. Tatlılar kaldırımlarda satılıyor, hatta kaldırımlar üzerine masa sandalye atıp işgal eden esnaflar var. Reklam tabelaları gelişi güzel konuluyor.  Bu konuları çok şikayet ettik ama kimsenin umurunda değil, yada gücü yetmiyor. Niğde kötü kasaba görüntüsünden bir türlü çıkarılamadı. Niğde’’de dingil yok düzen yok”dediler.


 





Editör: TE Bilişim