Niğde’de 2. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu yapılacak sempozyuma Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı planlanıyordu, ancak ülkemizdeki son gelişmeler nedeni ile Ahmet Davutoğlu sempozyuma katılamayacak. Sempozyuma Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katılacak.

 

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin (UNİKOP), 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde Niğde Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenleyeceği “2. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu”na sayılı günler kala hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman’da bulunan toplam 7 üniversitenin işbirliğinde kurulan UNİKOP, bu yıl Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun ikincisini gerçekleştirecek.

Birincisi Selçuk Üniversitesi’nin dönem başkanlığını yürüttüğü 2013 yılında Konya’da düzenlenen ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’na bu yıl yine bakan düzeyinde katılımların olması bekleniyor.

UNİKOP Dönem Başkanı ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, uluslararası düzeyde bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini buluşturularak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlanmasının amaçlandığı sempozyumun 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Üniversitelerin bilgi üretiminin merkezinde yer alan ve toplumsal dinamikleri harekete geçiren itici güç niteliğindeki kurumlar olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, toplumsal kalkınmanın ve ülke gelişiminin gerçekleşmesinde üniversitelere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Ekonomiden iletişime, ticaretten eğitime kadar her alanda sınırların kalktığı ve küreselleşmenin tüm yaşamı kuşattığını belirten Rektör Görür, disiplinler arası işbirliklerinin büyük önem kazandığına dikkat çekerek bu doğrultuda Niğde, Konya, Aksaray ve Karaman’da bulunan toplam 7 üniversitenin gerçekleştirdiği bu işbirliği ve ortaklıklar aracılığıyla toplumun tüm kesimlerine öncülük ve kılavuzluk yapılmaya çalışıldığını ayrıca toplumsal ilişkilerin güçlenmesine ve ülke kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıldığını sözlerine ekledi.



 

Editör: TE Bilişim