Türkiye Ziraat Odalar Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü 'Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürülebilir Kullanım' projesi kapsamında Niğde’de çiftçilere eğitim verildi. 

Türkiye Ziraat Odalar Birliği Teknik Müşavir Yardımcısı Neşe Tezer, Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürülebilir Kullanım projesi kapsamında 16 noktada 65 bin çiftçiye eğitim verdiklerini söyledi. Amaçlarının bitki sağlığından ziyade çiftçi sağlığı olduğunu belirten Tezer; “Türkiye Ziraat Odalar Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında eğitimlerimiz devam ediyor. 16 noktada şimdiye kadar bu eğitimleri düzenledik. Buradaki amacımız bitki sağlığından ziyade çiftçi sağlığıdır. Sizlerin sağlığı bizler için çok önemlidir. 65’nin çiftçiye eğitim düzenledik” dedi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ise verilen eğitimleri önemsediklerini ifade ederek; “Çünkü biz topraklarımızı temiz tutarsak geleceğe bu toprakları güzel bırakacağız. Niğde'miz patatesi, elması, lahanası son yıllarda da fasulyesiyle meşhur. Patateste yaptığımız hatayı fasulyede yapmayalım, lahanada yapmayalım daha ilaçları daha düzenli, daha bilinçli kullanarak daha sonraki yıllarda da bu topraklara aktaralım. Şimdi çiftçilerimize ilaçlamayla ilgili eğitim veriyoruz. İlerleyen günlerde sulamayla ilgili eğitim vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından uzman ziraat mühendisleri tarafından ilaç kullanımıyla ilgili eğitim verildi. Eğitimin ardından 146 çiftçiye sertifikaları takdim edildi.
Editör: TE Bilişim