Niğde SYDV Yeşil Kart Sahibi Bin Kişiye 200 TL Ramazan Harçlığı Dağıtımına Başladı.



Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Abuzer Ceylan, Ramazan harçlığı dağıtımının başladığını belirterek, “Bin kişiye 200 TL Ramazan harçlığı dağıtıyoruz” dedi.


Ramazan Ayı boyunca bin 500 kişiye gıda kolisi yardımında bulunduklarını ifade eden Ceylan; “ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak Niğde Merkez İlçeye bağlı yeşil kartlı bin kişiye 200 TL olmak üzere Ramazan harçlığı dağıtmaya başladık. Mütevelli heyetimiz 200 TL’de karar kıldı. Bizler bunu belirlerken, vatandaşımız 100 TL’sine gıda alır, 100 TL’sini de bayram harcaması yapar diye düşündük. 200 TL olarak belirledik dağıtımlarımızda hızlı bir şekilde devam etmektedir” dedi.



2 BİN 500 KİŞİYİ MUTLU ETTİK



Ramazan ayı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından periyodik bir pay geldiğini belirten Ceylan: “Ramazan için bize Genel Müdürlüğümüzden periyodik bir pay gelmiştir. Ramazan için kullanılmak üzere. Biz bu parayı Ramazan harçlığı adı altında dağıttık. Biz bu parayla gıda kolisi yapabilirdik ama biz vatandaşın özgür bırakalım dedik ve heyetimiz 200 TL nakit belirledi. Bin kişiye 200 TL ödeme yaptık. Bu şekilde ramazan yardımını kapatmayı düşünüyoruz. Gıda alana para, para alanada gıda verseydik sadece bin veya bin 500 kişi yararlanacaktı. Ama biz bin 500 kişiye gıda kolisi verdik. Bunun yanı sırada bin kişiye de para yardımında bulunarak 2 bin 500 kişiyi mutlu ettik” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim