Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Asım Baş, Bitkisel Şube Müdürü Ali Solak Niğde’de hasat yapılan tarlada biçerdöver kontrol ekipleri ile birlikte yerinde denetledi.

Müdür Baş; “Biçerdöverle ilgili hasatta dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek, hasat dönemi boyunca gerekli denetimleri yapacaklarını belirtti. Biçerdöver ile hasatta dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birinin, dane kaybının önlenmesi için yapılacak çalışmaların olduğunu söyleyerek, bu çalışmaların baş aktörleri olan biçerdöver operatörlerine büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti.

Operatörlerin dane kaybına sebep olan unsurlara dikkat etmesi, biçerdöverlerin gerekli bakımlarını ve ayarlarını yapmak ve yaptırmaları gerekliliğine değinen Baş; konuşmasını 2018 yılı hasat döneminin çiftçilerimiz için bol bereketli olmasını diledi.

Geçen Yıla göre bu yıl Buğdayda rekoltenin 100 bin ton aartması bekleniyor diyen Baş, “Geçen yılki rekolte yaklaşık 180 bin ton civarındaydı. Bu yılki rekoltemiz 100 bin ton artışla 280 bin ton civarında olacak. Niğde'de kış ve bahar aylarının yağışlı geçmesi bu yılki buğday rekoltesini artırdı. Geçen yıl ilimizde 668 bin dekar alanda 183 bin ton hasat gerçekleşirken, bu yıl 673 bin dekarda 274 bin ton ürün alınması bekleniyor” dedi.
 
Editör: TE Bilişim