Niğde İl Tarım ve Orman müdürlüğü ve  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanlığı ile ortaklaşa yürütülecek olan Niğde İli Bağcılığının Geliştirilmesi ve Asma Fidanı Üretim Altyapısının Oluşturulması Projesi kapsamında imzalar atıldı.

Niğde İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Makamında gerçekleşen imza törenine İl Müdürü Asım Baş ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Çalışkan  ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Özden  katıldı.

Proje hakkında bilgiler veren İl Müdürü Asım Baş, "Bu Projemizin amacı; İlimizdeki üzüm üreticilerine aşılı köklü asma fidanı arz edebilmek, üreticilere örnek olması amacıyla modern bağ tesis etmek, bölgenin bilinen yerli çeşitlerinin yanında muhafazaya uygun,  pazar değeri yüksek sofralık çeşitlerin adaptasyonlarını araştırarak üreticiye yeni çeşitler kazandırabilmek ve böylece bölgede özellikle ihracata yönelik kaliteli sofralık üzüm üretimi yaparak üreticileri teşvik etmek olduğunu söyledi.

2018-2020 yılları arasında gerçekleştirilmesi planlandığı belirten İl Müdürü Asım BAŞ; "Projenin ilk aşaması olan aşılı asma fidanı üretimiyle dikime hazır hale gelen aşılı fidanların; projenin 2. Aşaması olan Modern bağ tesisi için parselasyonu yapılmış  10 dekarlık alanda dikimleri yapılacaktır. Son aşama olarak da anaç parselinin oluşturulması 1.5-2 dekar üzerine tesis edilerek projenin toplamda 12 dekar alanda 200.000 TL bütçe ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Proje bütçesinin %80 i İl Müdürlüğümüz tarafından, %20 si ise Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanlığı tarafından desteklenecektir." dedi.
 
Editör: TE Bilişim