Niğde Orman ve Su İşleri Niğde Şube Müdürü Turgut Koçak, Kaçak avcılığın önüne geçilmesi için Halk eğitim müdürlüğüyle ortaklaşa önümüzdeki günlerde avcılık kursu açılacağını belirtti.

Avcıların bilinçlendirilmesi ve kaçak avcılığın önüne geçebilmek için kurs çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Koçak, Av Eğitim Kurslarını yasal avlanmaya teşvik amaçlı açtıklarını ve önümüzdeki gün açacağımız avcılık kursu kayıtlarının devam ettiğini söyledi.

Av Eğitim kursları avcıları eğitmek amaçlı ve kaçak avcılığı önlemek için açılıyor diyen Koçak; “Bu kurslar sonrasında kursu başarıyla bitiren avcılar belge veriyoruz. Av Eğitim kurslarını yasal avlanmaya teşvik amaçlı açıyoruz. Kurslarımıza yoğun bir talep oldu ve bu talepler devam ediyor yine yeni kurslar açmaya devam edeceğiz. Belgesi olmayan avcılarımıza Av Eğitim kurslarına katılmalarını öneriyoruz bu sayede belgeleri ile birlikte yasal olarak avlanabilirler. Bu kurslarımız ile kaçak avcılığın önüne geçerek doğayı koruma altına almış oluyoruz. Bu kurslar sayesinde avcılar daha bilinçli avlanması gerektiğini öğreniyor” dedi.
 
Editör: TE Bilişim