İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Yılmaz Şimşek Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ilgili STK’ların temsilcileri, kurum müdürleri ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Vali Şimşek; “Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 1 Ocak 2020 - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında 1606 kişi özel sektörde işe yerleştirilmiş ayrıca işbaşı eğitim programları ile de 361 kişi meslek edinerek işbaşı yaptığını belirtti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 1076 işyerinden 5 bin 689 çalışana Kısa Çalışma Ödeneği ödendiğini ifade eden Şimşek; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki istihdamın korunmasına yönelik tedbirlerden Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği İŞKUR öncülüğünde uygulanmış ve halen uygulanmaya devam etmektedir. Bu tedbirlerle koronavirüsün ekonomimiz ve istihdam piyasaları üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve çalışanların bu süreçte karşı karşıya kalabilecekleri belirsizlikleri ortadan kaldırmaya yönelik olarak planlanmıştır. Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından bu amaca ulaşmak için bugüne kadar ilimizde çalışma süresini azaltan veya faaliyetini durduran 1076 işyerinden 5689 çalışana Kısa Çalışma Ödeneği ödenmiştir. Bir diğer tedbir olan Nakdi Ücret Desteğiyle; ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanamayan, 15 Mart’tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine de hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize koronavirüsle mücadele sürecinde, ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre boyunca aylık 1177 TL gelir desteği sağlanmıştır” dedi.

Niğde’de nakdi ücret desteğinden 2706 çalışanın faydalandığını ifade eden Vali Şimşek; “İlimizde Nakdi Ücret Desteğinden 2706 çalışan faydalanmıştır. Ayrıca bu süreçte 806 kişi de işsizlik ödeneğine hak kazanmıştır. İstihdamın korunması kadar normalleşme süreci ile birlikte işsizliğin önlenmesi açısından istihdam artışı da büyük önem arz etmektedir. Bu minvalde Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce 1 Ocak 2020 - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında 1.606 kişi özel sektörde işe yerleştirilmiş ayrıca işbaşı eğitim programları ile de 361 kişi meslek edinerek işbaşı yaptığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim