Niğde'de, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde, 459 çiftçiye 5 milyon 81 bin lira makine, ekipman ve hibe desteği sağlandı.


Vali Necmeddin Kılıç, Sazlıca beldesinde destek sağlanan bir tesisin açılışında yaptığı konuşmada, tarımsal alanda Niğde'nin oldukça güzel atılımları gerçekleştirmeye başladığını ifade ederek, desteklenen 8 tesisin ortak açılış törenini gerçekleştirdiklerini söyledi.


Türkiye'de kırsal bölgede yaşayan nüfus oranın yüzde 15, Niğde'de ise yüzde 50 civarında olduğunu belirten Kılıç, "Bu nedenle ilimiz tam anlamıyla tarım ili. Tarımda da güzel gelişmeleri sürekli yaşıyoruz. Bu yıl patates ve elmada güzel kazanç elde ettik. Bu da önümüzdeki yılın güzel geçeceğinin işareti. Birbirinden güzel projeler yaparak halkımızın, çiftçimizin ve ilimizin zenginleşmesine imkan veren tarım teşkilatına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise tarım ve hayvancılığın Niğde için çok önemli olduğunu belirterek, "Niğde’miz sanayiden çok tarım memleketi. Patateste, elmada sorun yaşadığımızda zincirleme olarak esnafımız hatta sanayimiz etkileniyor. O bakımdan burada tarımın modern usullerle uygun ölçekli yapılması çok önem arz ediyor. Bu tesislerdeki alet ve ekipmanların çiftçilerimize ve Niğde’mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen de yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Tarımsal ürünün işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tarımsal tesis, zirai alet, makine ve sulama sistemleri alımlarında çiftçilere yüzde 50 oranında hibe desteği sağlandığını ifade eden Türkmen, "2013 yılı içerisinde İl Müdürlüğümüze KKYDP için 810 çiftçimiz başvurdu. Bunlardan, 459 çiftçimize zirai alet, ekipman, sulama sistemi ile 8 tarımsal tesis kurulması için 5 milyon 81 bin lira hibe desteği verildi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, hibe desteği ile Sazlıca beldesinde yapılan soğuk hava deposunun açılışı yapıldı. Vali Kılıç ve Milletvekili Kavaklıoğlu, soğuk hava deposunda elma kasaları yüklü forklifti kullandı.

Törende, hibe desteği kazanan 10 çiftçiye belgeleri Vali Kılıç ve diğer protokol üyelerince verildi




Editör: TE Bilişim