MEDAŞ’ın, alacağı için sadece 01-22 Ocak 2013 tarihleri arasında Konya İcra Müdürlüklerinden gönderdiği haciz müzekkeresinin sayısı 862’yi buldu. Bu sayı dört buçuk aylık sürede MEDAŞ alacağı için 862 kişinin borcu için takibe geçildiğini gösterdi.



Üstelik takibe geçilen dosyalarda borç miktarı çok küçük meblağlar olsa dahi avukatlık ücretleri, dosya masrafları v.s. derken borçluların borcu kat be kat artış gösterdiği öne sürüldü. Çiftçi borcunu öderken diğer ödemeleri de yaparak büyük miktarlarda ödemeler yapmak zorunda kaldı.



İşin bir de şerh edilen hacizin terkin edilme boyutu olduğu ortaya çıktı. Borçlu çiftçi Şerh edilen hacizin kaldırılması için ve sonrasında borcunu ödediği halde terkin yazısı kendisine gönderilmediğinden yazıyı alabilmek için tekrar Konya’ya gitmek zorunda kalıyor.



Bunun yanı sıra tüm bu işlerin Tapu Dairesi ve İcra Dairesine yüklediği bir iş yükü de ortaya çıktı. Bu dairelerde çalışan memurlar artık haciz işleri ile uğraşmaktan yorgun düştü. Sonuç olarak vatandaş 3 kuruş ta olsa MEDAŞ’a olan borcunu ödemek için neredeyse borcunu iki katı masraf ediyor.



Editör: TE Bilişim